Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απόφαση κόλαφος για Διαμαντοπούλου

Απόφαση κόλαφο για την πρώην Υπουργό Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αποτελεί η αθώωση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο.
Στο δικαστή είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης σχολικών βιβλίων αλλά και άλλα υποτίθεται παραπτώματα όπως η αποστολή επιστολών με προσβλητικό ύφος προς την κα Διαμαντοπούλου αλλά και τον κ. Μπεγλίτη για άλλη υπόθεση.
Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο, έκριναν ότι ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ο κ Αγγελάρας δεν καθυστέρησε την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού για τα σχολικά βιβλία

Ως προς το θέμα των επιστολών προς την Διαμαντοπούλου και τον Μπεγλίτη, το Ανώτατο Πειθαρχικό έκρινε κατά πλειοψηφία (4 -3) ότι οι επιστολές δεν είχαν μεν το προσήκον ύφος, αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο εκτιμώντας στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλησαν και την προσωπικότητα του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική ποινή.
Το ερώτημα βέβαια είναι πλέον αφού δεν ευθύνεται ο δικαστής που καθυστέρησε αν ευθύνεται η κα Διαμαντοπούλου η οποία είχε βασίσει τα επιχειρήματά της στην καθυστέρηση του κ. Αγγελάρα.

1 σχόλιο:

pluton είπε...

ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:

Το ΠΑΣΟΚ έχει εθιστεί τόσο πολύ στο ΝΑΙ που λέει εδώ και χρόνια που αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα το ΝΑΙ.

Χαρείτε την αφίσσα του ΠΑΣΟΚ

http://3.bp.blogspot.com/-JlMQueWEglY/T3BE_7dahDI/AAAAAAAAkt8/N7fa0TWfBIg/s320/325D2497348AF0886F6D98E9ED1BF376.jpg