Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

H καταξίωση κερδίζεται και δεν χαρίζεται.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  29/3/2012.
              Κατανοούμε την αγωνία κάποιων να καλύψουν πίσω από παραπλανητικές ανακοινώσεις την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία.
Θα τους θυμίζουμε απλά ότι οι αγώνες δεν γίνονται στο χαρτί, αλλά στο πεζοδρόμιο, τις πύλες, τα εργοτάξια.

               Κατανοούμε το ζήλο που δείχνουν - ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ - να επιβεβαιωθούν και να αυτοπροβληθούν.
Θα τους θυμίζουμε ότι η καταξίωση κερδίζεται και δεν χαρίζεται, με διαρκή παρουσία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, με απεργίες, με συγκρούσεις, με καταλήψεις, με συλλήψεις, με διαδηλώσεις και ανατρεπτική δράση.


                Κατανοούμε απόλυτα το άγχος και την προσπάθεια της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ να διασώσει το σπλάχνο της, ρίχνοντας το ανάθεμα σε όσους δεν τιθασεύονται, δεν υποκύπτουν, δεν συνθηκολογούν. 
Θα τους θυμίζουμε ότι ήρθε η ώρα της αποβολής για το σάπιο συνδικαλιστικό σύστημα, τις φατρίες και τα παρακλάδια, που επί χρόνια λιμαίνονται το συνδικάτο.

              Λόγια, φαρισαϊσμός, υποκρισία και στο βάθος διαπλοκή, μικροψυχία και παραγοντισμός. Αυτό είναι το συμπύκνωμα της «καταγγελτικής» ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, σε βάρος της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ και όσων τόλμησαν να  πράξουν τα αυτονόητα, δηλαδή:

·        να στηρίξουν το κύρος και τους αγώνες της Ομοσπονδίας,
·        να ξεσκεπάσουν την δυσοσμία από τα φαινόμενα σήψης και συνδικαλιστικής παρακμής.
                       Για την ταμπακέρα, δεν κάνουν κουβέντα.

               Για τις ευθύνες, τα σκάνδαλα, τις οικονομικές ατασθαλίες, την κακοδιαχείριση σε βάρος των συναδέλφων και του συνδικάτου, δεν βγάζουν άχνα, δεν βγάζουν λαλιά.

             Μονό μασημένα μισόλογα, φτηνές δικαιολογίες, προφάσεις, αντιφάσεις, ανακρίβειες, συμψηφισμούς και μια δόση από επαναστατική φρασεολογία, έτσι για τα προσχήματα, για τα μάτια του κόσμου και την τιμή των όπλων.
             Κατά τα λοιπά, τίποτα δεν άκουσαν, τίποτα δεν είδαν, τίποτα δεν αντελήφθησαν και προπαντός… τίποτα δεν συνέβη για τους αγωνιστές της οπισθοφυλακής και της συγκάλυψης.
           Λόγια πολλά, λόγια παχιά και γενικεύσεις για να θολώσουν το τοπίο, να  μεταθέσουν τις ευθύνες, μπας και σωθούν έτσι …. ο εκλεκτός .... και τα συνεταιράκια του.  
           Λάθος κύριοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, τις ευθύνες των φίλων, κολλητών και συνδιαχειριστών, δεν θα τις σκεπάσετε με προβοκατόρικα, στημένα και παραπλανητικά δημοσιεύματα.  
           Κύριοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Αν υπάρχει τσίπα και φιλότιμο, απαντήστε χωρίς μισόλογα και περιστροφές στις ερωτήσεις.
·        Συμμετείχε ναι η όχι ο εκλεκτός σας στο Προεδρείο ;
·        Συμμετείχε ναι η όχι στις αποφάσεις ;
          Δεν θα ξεφύγετε με προσχήματα και γενικεύσεις. Εάν δεν πάρετε θέση αναλαμβάνετε μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να εξηγήσετε γιατί δεν στηρίζετε την προσπάθεια αυτοκάθαρσης και πετροβολείτε όσους τόλμησαν να εναντιωθούν και να καταγγείλουν.
          Πρέπει να εξηγήσετε γιατί δεν παίρνετε θέση, παρά έντρομοι και υπόλογοι πασχίζετε μέσα από ανυπόστατους συμψηφισμούς και ανακοινώσεις να συγκαλύψετε τα σκάνδαλα και το όργιο των οικονομικών ατασθαλιών.
          Απαντήστε συνάδελφοι.
·        Δεν ακούσατε για την παράνομη εκταμίευση ποσών από το Απεργιακό Ταμείο, χωρίς εισήγηση και χωρίς απόφαση ΔΣ ;
·        Δεν ακούσατε ότι το όργιο των μικροαποδείξεων εγένετο με συναινετική απόφαση του  Προεδρείου ;
·        Δεν ακούσατε για την αδιαφάνεια περί των οικονομικών ;
·        Άντε και στη αρχή δεν ακούσατε, τώρα που μάθατε τι κάνατε ;
·        Γιατί ακόμα και σήμερα είστε διατεθειμένοι να σηκώσετε το χεράκι και ψηφίσετε τα οικονομικά πεπραγμένα ;
         Αναρωτηθείτε συνάδελφοι.
·        Ο εκλεκτός σας στο Προεδρείο δεν πήρε ποτέ χαμπάρι την καλοστημένη  «βιομηχανία» ατασθαλιών  ;
·        Πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσαν να ληφθούν και να υλοποιηθούν αποφάσεις, ερήμην, χωρίς την σύμφωνη γνώμη και την συναίνεση του ;
           Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τους ξεσκεπάσαμε και το δεν χωρά ο νους τους.  
           Μετά τις αποκαλύψεις των μελών της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ χάλασε η διαπαραταξιακή παρεούλα, κόπηκε η μάσα και η καλοπέραση.
           Ήρθε η ώρα να πάρετε θέση.
          Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, το ήθος και η  εντιμότητα δεν είναι παραταξιακή αποκλειστικότητα κανενός. Η εντιμότητα δεν προβάλλεται με ιλουστρασιόν, κατά παραγγελία, ανακοινώσεις.
          Η εντιμότητα είναι γνώρισμα και στάση ζωής, που μετριέται καθημερινά, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, με πολύ κόστος και μεγάλη προσπάθεια.
            Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ το απέδειξαν έμπρακτα... Την εντιμότητα τους δεν την χαραμίζουν σε άσπονδες, συγκυριακές και υπόγειες λυκοφιλίες. Δεν την αφιερώνουν, δεν την χαρίζουν, δεν την παζαρεύουν σε κανένα και για τίποτα.
               Όσο για  τις αγωνιστικές κορόνες,  λάθος πόρτα χτυπάτε.

          Γνωρίζουν και οι πέτρες ότι τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, εδώ και χρόνια έχουν αποτινάξει τον κομματικό εναγκαλισμό και σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος του αγώνα, ενάντια στα μνημόνια και τους βαρβάρους της εποχής.

           Πρώτοι στις μάχες, μπροστάρηδες στα συλλαλητήρια, καταλύτες στις μπούκες και τις καταλήψεις. Συνελήφθηκαν, χτυπήθηκαν, εκδιωχθήκαν, την ώρα που εσείς και κάποιοι άλλοι εξαντλούσατε την δράση σας σε εξετάσεις κομματικού πατριωτισμού και μάχες εντυπώσεων και χαρακωμάτων.

            Ο θυμόσοφος λαός λέει «πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς».  

           Ενοχλείστε συνάδελφοι που η ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ τόλμα και κάνει αποκαλύψεις.  Σας ενοχλεί που τόλμησε να ξεσκεπάσει την σήψη και την συναλλαγή.

           Σας ενοχλεί που τα στελέχη μας, έχουν καθαρή αγωνιστική στάση και θέση σε όλα τα ζητήματα. Σας ενοχλεί που στέκονται  αλληλέγγυοι σε φορείς και κινήματα που παλεύουν ενάντια στα χαράτσια και την βαρβαρότητα του μνημονίου.

           Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ τολμήστε. Έτσι και αλλιώς το απόστημα έσπασε. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα μισόλογα και τις προβοκατόρικες ανακοινώσεις,  γιατί η αλήθεια... δεν κρύβεται.

         Αυτή η μάχη θα πάει μέχρι το τέλος και όσο και να το θέλετε και να το προσπαθήσετε, δεν πρόκειται να μας φιμώσετε.



ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: