Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αυτοδύναμη... εξαθλίωση

Δυο - δυο τα λύνει τα προβλήματα ο Χρυσοχοϊδης τώρα που επέστρεψε στο παλιό του υπουργείου, αυτό για χάρη του οποίου δε διάβασε το πρώτο μνημόνιο.
Τα προωθούμενα σχέδια για την «φύτευση» κέντρων κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα (30 τον αριθμό συνολικά), αν μη τι άλλο έχουν και ... αναπτυξιακή χροια, αφού ο Χρυσοχοϊδης ο ίδιος το παρουσίασε στους περιφερειάρχες και από τη σκοπιά των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν: 1.000 ανά περιφέρεια. Άσε που θα απορροφήσουμε και 250 εκατομμύρια από τα κοινοτικά κονδύλια.
Κι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο υπουργός αυτά τα κέντρα κράτησης θα είναι κάτι σαν ξενώνες, τα οποία θα τα ζηλεύουν άστεγοι και νοικυραίοι. Και τι δεν θα έχουν μέσα: κιλικία, ιατρικές υπηρεσίες, καθαρίστριες, τεχνική κάλυψη(;) χώρους άθλησης και θρησκευτικής λατρείας, εστιατόρια, πλυντήρια και στεγνωτήρια. Μόνο για πισίνες δεν έχουμε δει ακόμη.
Επίσης, τα κέντρα αυτά θα έχουν την απαραίτητη φύλαξη για να μην είναι σε θέση οι «αχάριστοι» μετανάστες να αψηφούν τα καλά που θα τους προσφέρονται δραπετεύοντας και προκαλώντας έτσι την κοινωνία η οποία υπομένει τα πάνδεινα. Διπλή περίφραξη, φουλ του μπάτσου και του σεκιουριτά.
Σε κάθε 250 έγκλειστους θα αντιστοιχούν 70 άτομα προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα δημιουργηθούν και ανεξάρτητα αστυμνομικά τμήματα.
Έτσι ο Χρυσοδάκτυλος του Προ- Πο λύνει δύο σε ένα: το μεταναστευτικό και την τοπική ανάπτυξη. Και ανταγωνίζεται επάξια, παραμονές εκλογών, και τον προκάτοχό του που είχε προαναγγείλει το φαραωνικό τείχος του Έβρου.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων που μιλάμε για μια προεκλογική μπαρούφα, το γεγονός ότι δημοσιοποιείται (πόσο μάλλον και να προωθείται) ένα τέτοιο σχέδιο δείχνει ότι αυτή είναι η αντίληψη που έχουν για την επίλυση ή την επιμέρους αντιμετώπιση των προβλημάτων και ό,τι και να πούμε είναι λίγο για την ... εγκεφαλική νόσηση που τους διακατέχει.
Μόνο αυτό:
Η χώρα, μία πρότυπος ευρωπαϊκή δημοσιονομική φυλακή, στο εξής θα παράγει αυτό το οποίο περιγράφει και η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση: φυλακισμένους και δεσμοφύλακες...
Από το Μαρικάκι
 topontiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια: