Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

«ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ!
ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ!

Και την απαίτηση των δανειστών να πληρώνονται κατά προτεραιότητα ικανοποίησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης κατέθεσε την τελευταία στιγμή τροπολογία στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αποδεχόμενος ότι τα χρήματα του λαού πρέπει πρώτα να πηγαίνουν στους πιστωτές και ότι περισσεύει να χρησιμοποιείται για τους Έλληνες πολίτες.
Με την τροπολογία δημιουργείται κλειστός ειδικός λογαριασμός, από τον οποίο δεν θα διενεργείται καμία άλλη πληρωμή εκτός από εκείνες για το δημόσιο χρέος. Τα χρήματα του λογαριασμού θα προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από τα ποσά που θα δίνει το ελληνικό Δημόσιο για τα δάνεια. Τα ποσά από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου θα προέρχονται από τις ιδιωτικοποιήσεις και αλλά και τους φόρους όταν το κράτος παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα. «Εκτρωματική» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την τροπολογία, την οποία καταψήφισαν o ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και η ΔΗ.ΜΑΡ. «Δηλαδή μπορεί να πεινάμε, να μην έχουμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις, τίποτα στη χώρα να μην δουλεύει, αλλά οι πιστωτές είναι πάνω απ’ όλα. Και τα εισάγει δια “αεροπλανικών” τροπολογιών», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την έντονη αντίθεση του εξέφρασε και ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μίλησε λίγο μετά την κατάθεση της τροπολογίας. Διαφωνώντας, όχι μόνο με το περιεχόμενο της τροπολογίας, αλλά και με το σύνολο του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη διαρκή υποβάθμιση του κοινοβουλίου και είπε χαρακτηριστικά ότι νομοθετεί «στη ζούλα».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: «Ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο “Ελληνικό Δημόσιο: Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους”, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Από τον λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, των πράξεων διαχείρισης, των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημοσίου Χρέους. Έσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τα χρηματικά ποσά από την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους. Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία κίνησης του λογαριασμού αυτού για την πληρωμή του Δημοσίου Χρέους και κάθε αναγκαίο θέμα για την λειτουργία του».
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: