Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ. - Δέσμευση τιμής και χρέος!


Προς εργαζόμενους μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Συνάδελφοι,
Το ιστορικό Συνδικάτο μας, εδώ και τρεις μήνες, διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση στην 35χρονη ιστορία του.
Τα αίτια της κρίσης συνοψίζονται σε μια σειρά από ενέργειες και παραλήψεις του Προεδρείου (πρώην Πρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας), οι οποίες μας οδήγησαν να ζητήσουμε εγγράφως την διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου.
Το άκουσμα του επικείμενου ελέγχου αίτημα έγινε εφιάλτης και καταλύτης εξελίξεων, καθώς είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι σχετίζεται άμεσα με την πρωτοφανή και απολύτως αντικαταστατική απόφαση του Προεδρείου για αναβολή του 50ου Γενικού Συμβουλίου, αλλά και την μετέπειτα παραίτηση του πρώην Προέδρου της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
O έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής που ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου, έχει εδώ και μέρες ολοκληρωθεί και από τα τρία διαφορετικά πορίσματα που κατατεθήκαν από τα μέλη της, προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις για μια σειρά σοβαρών καταστατικών και διαχειριστικών παραπτωμάτων.

             Κάτω από τις συνθήκες αυτές και πεπεισμένοι πλέον ότι πράττουμε το καθήκον μας,  την Τετάρτη 21 Μαρτίου προσφύγαμε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και ζητήσαμε την παρέμβαση τους, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα διαχειριστικά πεπραγμένα.
Συνάδελφοι,
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν ήταν μια εύκολη απόφαση που πάρθηκε αγόγγυστα και ελαφρά τη καρδία.
Οδηγηθήκαμε σε αυτή τη δυσάρεστη επιλογή, μετά από πολύ περίσκεψη και μεγάλο προβληματισμό, καθώς από τον έλεγχο ανιχνεύονται πράξεις και παραλήψεις που άπτονται της ηθικής τάξης και οφείλουν άμεσα και σε βάθος να διερευνηθούν.                                                                                                                                                          
Φτάσαμε στο σημείο αυτό, γιατί θεωρούμε χρέος έναντι όσων μας εμπιστεύτηκαν, να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας και του Συλλογικού Οργάνου, αλλά και την τιμή και την υπόληψη μας.

Για την συνέχεια και σε ότι μας αφορά, δέσμευση τιμής είναι ότι θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ και οι τυχόν ζημίες της.  

Συναδελφικά.

ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.ΕΞ.ΕΠ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

·        ΒΛΑΣΤΟΣ   ΑΓΓΕΛΟΣ.
·        ΜΑΝΙΑΤΗΣ   ΚΩΣΤΑΣ.
·        ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
·        ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ.
·        ΒΡΕΝΤΖΟΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ.
·        ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ   ΒΑΣΙΛΗΣ.
·        ΚΟΥΦΟΥΛΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ.
·        ΤΑΓΓΟΥΛΗΣ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.
·        ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΒΑΣΙΛΗΣ.
·        ΝΕΣΤΟΡΑΣ   ΠΑΣΧΑΛΗΣ.
·        ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ.
·        ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗΣ   ΑΝΔΡΕΑΣ.
·        ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ   ΜΙΧΑΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: