Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Βουλή - συσκευαστήριο του Μνημονίου

Σε τελετουργία εκτέλεσης των εντολών της τρόικας και σε βιομηχανία νομιμοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων έχουν μετατρέψει τη Βουλή τα δύο συγκυβερνώντα πρώην μεγάλα κόμματα. Ουσιαστικά καταργούν τη νομοθετική λειτουργία.
Προχθές, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, πέρασε η παράδοση του κρατικού ταμείου στους δανειστές, ώστε να ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα οι απαιτήσεις τους. Την ίδια ώρα, με διαδικασία ιδιόρρυθμου fast track, πέρασε η κύρωση του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Ένα θέμα που αποτελεί το κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και προκαλεί δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, ένα θέμα που δυσκολεύεται ακόμη και η Μέρκελ να το περάσει στη γερμανική Βουλή, καθώς η αντιπολίτευση ζητεί "ανταλλάγματα ανάπτυξης", στην Αθήνα αντιμετωπίζεται ως έλασσον θέμα διεκπεραίωσης!

Ποιος, άραγε, συστηματικά απομακρύνει τη χώρα από το ευρωπαϊκό σύστημα; Ποιος πολιτεύεται με συμφέροντα ευρω-επαρχιώτη; Οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι ανταποκριτές τους υποσκάπτουν το δημοκρατικό ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη νομοθετική λειτουργία.
Η Βουλή λειτουργεί ως η τελευταία φάση της αλυσίδας παραγωγής της τροϊκανής νομοθεσίας. Στην ουσία ως συσκευαστήριο του Μνημονίου! Μόνο χθες κατετέθησαν 25 τροπολογίες, που κι αυτές θα ψηφιστούν χωρίς καν να διαβαστούν. Υπάρχει, άλλωστε, ομολογημένο know how των υπουργών από την περίοδο του πρώτου Μνημονίου...
Οι κυβερνώντες ας μην εφησυχάζουν ότι δεν ανατρέπονται όσα τρέχουν να ψηφίσουν ώστε να τα περιβάλουν με την ισχύ νόμου. Ας μην πιστεύουν ότι αποτελούν τετελεσμένα τα πραξικοπήματα του Παπακωνσταντίνου, που αυτές τις μέρες γλυκαίνει τα μεγάλα συμφέροντα και θάβει το περιβάλλον.
Ο λαός με την ψήφο του, σε ενάμιση μήνα, μπορεί να ανατρέψει τα τετελεσμένα. Μπορεί να μη δώσει ούτε 151 βουλευτές ούτε 51% στα δύο συγκυβερνώντα πρώην μεγάλα κόμματα. Ο λαός μπορεί έμπρακτα να ανατρέψει τη νομοθεσία της τρόικας. Να την ξηλώσει!
avgi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: