Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ "ΤΡΕΙΣ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΧΡΙ 22 ΔΙΣ!

ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΙΑΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΤΡΙΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΑΣ: O Α. ΣΑΜΑΡΑΣ!
Iskra: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ " ΠΑΚΕΤΟ 
"Η τρικομματική κυβέρνηση ξεχνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την προγραμματική συμφωνία κατά την συγκρότησή της, σε αγαστή συνεργασία με στους τοκογλύφους δανειστές προχωρεί με ουσιαστική ομοφωνία στην φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας.
Βενιζέλος και Κουβέλης παρά τις , δήθεν, «αντιρρήσεις» τους σε ορισμένα σημεία του πακέτου μέτρων που ξεκινάει από τα 11,5 δις και ίσως φτάσει μέχρι και τα 22 δις, συμφωνούν με τους Σαμαρά-Στουρνάρα ότι είναι πάση θυσία αναγκαία η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η διατήρηση στην εξουσία της τρικομματικής κυβέρνησης ώστε να μην έρθει στην κυβέρνηση ο μη-ελεγχόμενος ΣΥΡΙΖΑ.Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για τις τελικές αποφάσεις πάνω στα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ και όσο πάει...
Οι αιματηρές περικοπές σε ειδικά μισθολόγια, μισθούς ΔΕΚΟ, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, η εφεδρεία και οι αποκρατικοποιήσεις μπήκαν στο τραπέζι.
Ο πανικός της κυβέρνησης και ο φόβος του κυβερνώντος κόμματος για ενδεχόμενη καταψήφιση των μέτρων και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθίσταται μέσω των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου εμφανής. Ο Σ. Κεδίκογλου έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι προσωπικές στρατηγικές δεν θα γίνουν ανεκτές και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις κατά την ψήφιση των μέτρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στην ΚΟ του κόμματός, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του σε οποιαδήποτε προωθούμενη πολιτική και τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν «πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση και σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά σε ορισμένες από τις επιλογές της κυβέρνησης, όπως η εφεδρεία, αλλά έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία 'όρθια'».

Μιλώντας και εκείνος στην ΚΟ του κόμματός του, είπε ότι στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής».
Μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι ελάσσονος σημασίας ζητήματα έχουν μείνει να συμφωνηθούν.
Ο Γ. Στουρνάρας δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα, ωστόσο, είπε ότι η συζήτηση συνεχίζεται για τα ειδικά μισθολόγια, ενώ δεν μειώνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.

«Στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τεχνικής φύσεως ζητήματα που έχουν απομείνει και τα οποία θα συζητηθούν εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σε συζήτηση που είχε λίγο αργότερα με δημοσιογράφους, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε σε καλό κλίμα.

Ο ίδιος πάντως συμπλήρωσε ότι «όταν έχεις να κόψεις 11,5 δισ. ευρώ κόβεις από παντού».
Ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές και θυσίες, αλλά ο καθένας πρέπει να νιώσει ότι πιάνουν τόπο και είναι δίκαιες, άρα η μάχη για την ανάπτυξη και τη φοροδιαφυγή, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να είναι παράμετροι του πακέτου που θα παρουσιαστεί στη Βουλή και την κοινωνία». Υπογράμμισε ότι απέναντι στον «καταιγισμό σεναρίων», ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός, «γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση τι γίνεται στην κοινωνία» και σημείωσε ότι «αυτή την αγωνία της κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη (η κοινωνία) να σταθεί στα πόδια της».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κατά τη σύσκεψη, οι τρεις αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Συμπλήρωσε ότι η σημερινή συζήτηση έπρεπε να είναι -και ήταν- συζήτηση για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και να τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο «ώστε να εμφανιστούμε στη Βουλή και τον λαό, εξηγώντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνημένο με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας που μας βγάζει από το τούνελ και μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα για την πραγματική οικονομία». Γιατί, όπως εξήγησε, αν δεν ανασχέσουμε την ύφεση και δεν δώσουμε ξανά αισιοδοξία και προοπτική, δεν θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Η προσπάθεια ανεύρευσης των 11,5 δισ. ευρώ συνεχίζεται, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθεσε τις δικές του «κόκκινες γραμμές» κατά των οριζόντιων περικοπών.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις των ΟΓΑ.

Ο Φ.Κουβέλης είπε ακόμα ότι το ζήτημα των 11,5 δισ. ευρώ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτόνομα, αλλά να συνοδεύεται με μια αναπτυξιακή προοπτική.

«Βεβαίως θα υπάρξει και νέα συνάντηση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: