Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Χέρι- χέρι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία σε ακραία κηρύγματα μίσους

Γιορτές μίσους έστησαν στο Γράμμο και το Βίτσι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία, για να γιορταστεί "η νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας το 1949"...
Στις εμφυλιοπολεμικές τελετές μίσους παρευρέθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, αλλά και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, που έκανε ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους, συμπαρατασσόμενος με τους ακραίους χρυσαυγίτες. Στις εκδηλώσεις μίσους παραβρέθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.
Τα όσα ακραία και απειλητικά ανέφερε στην ομιλία του προκαλούν κάθε δημοκρατικό αίσθημα: 

«Καπηλεύτηκαν τη θυσία σας και τον αγώνα σας για λίγες ψήφους. Όταν ήρθε η λαίλαπα της μεταπολίτευσης όλοι λησμόνησαν τους νεκρούς. Αλλά να ξέρετε νεκροί ήρωες ότι πάντα λίγοι, λίγοι τρελοί έσωσαν αυτή τη χώρα. Ο Παπαφλέσσας, ακραίος λέγονταν, όπως κι εμείς σήμερα. Κάνουμε τελετές μίσους. Ναι κάνουμε τελετές μίσους, γιατί μισούμε οτιδήποτε ανθελληνικό, μισούμε οτιδήποτε θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της πατρίδας μας.
Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μιλούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια, που είτε είναι στα μέσα ενημέρωσης, είτε είναι στη βουλή, είτε είναι στην Κυβέρνηση, που μας λένε εθνικιστές. Ναι είμαστε εθνικιστές, αυτά τα νέα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες σηκώνουν στις πλάτες τους την Ελλάδα. Η νίκη δεν αργεί...».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μητροπολίτης...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Είναι τυχεροί γιατί στη Γιάλτα ο Στάλιν πούλησε τους έλληνες αγωνιστές που νίκησαν τους Γερμανούς και τους Γερμανοτσολιάδες τους.Είναι επίσης τυχεροί γιατί το ΕΑΜ δεν είχε μόνο να παλέψει στον εμφύλιο ενάντια στους Δεξιούς αλλά και ενάντια στους Άγγλους και στους Αμερικάνους που έστελναν ''βοήθεια'' με τη μορφή όπλων και χρημάτων στους ταγματασφαλίτες.Ο αγώνας όμως δεν έχει τελειώσει...Δεν θα κοιμούνται για πολύ ακόμη ήσυχοι...