Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

"Η ΔΕΘ θα είναι η αρχή για την ανατροπή της κυβέρνησης"

Θεσσαλονίκη: "Οι κινητοποιήσεις της ΔΕΘ θα πρέπει να είναι η αρχή της μαζικοποίησης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης", τόνισαν χθες από τη Θεσσαλονίκη συνδικαλιστές από τους χώρους της Παιδείας, των ΟΤΑ, της ΕΡΤ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, που αποφάσισαν να συντονίσουν τον αγώνα τους, που τελικό στόχο έχει την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσαν αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση των εργατικών κινητοποιήσεων στα χέρια τους, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκή» τον «κυβερνητικό συνδικαλισμό» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αν και έκαναν ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το μεθεπόμενο Σάββατο, είναι δεδομένη. Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι οι κοινές διαμαρτυρίες τους ξεκινάνε από σήμερα και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που καλεί το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στις 7 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία.
Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των απολυμένων της ΕΡΤ 3, διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ, των εργαζόμενων στους δήμους, των σχολικών φυλάκων και του Δικτύου Ανέργων. Εν όψει της ΔΕΘ, κάλεσαν τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει, κάτι που χαρακτήρισαν ως «μονόδρομο» για να σταματήσουν τα δεινά για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μίλησαν για την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, και υποστήριξαν ότι απαρχή της μαζικοποίησης των κινητοποιήσεων μπορεί να είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στον χώρο της εκπαίδευσης.
Τόνισαν, επίσης, ότι για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης διαμορφώνονται συνθήκες και προϋποθέσεις νίκης του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς τα μέτρα θίγουν πλέον όλη την ελληνική κοινωνία. Επισήμαναν την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου όλων των εργαζομένων που θίγονται από τα μέτρα και τις κυβερνητικές πολιτικές και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στο οποίο συμμετέχουν.
Οι παριστάμενοι συνδικαλιστές άσκησαν κριτική στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η κορύφωση των κινητοποιήσεων μπορεί να γίνει με αποφάσεις των Ομοσπονδιών. Σε ερώτηση για τη διάσταση απόψεων πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικάτων τόνισαν: «Φτάνουν πια οι αγώνες διαμαρτυρίας, τύπου ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Τώρα είναι η ώρα της σύγκρουσης. Μας αδικεί ο θεσμοθετημένος συνδικαλισμός. Δεν ανταποκρίνονται. Παρά τα όσα συμβαίνουν, το τελευταίο διάστημα δεν κάλεσαν ούτε σε μια απεργία. Την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, πάντως, οι συγκεντρώσεις όλων θα είναι τόσο μαζικές, που θα ενωθούν από μόνες τους». Σημείωσαν, τέλος, ότι «αυτό που ξεκινά από τα πρωτοβάθμια σωματεία θα φτάσει και στην κορυφή για να αλλάξει η λογική και η λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα συνδικάτα αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για την ανατροπή».
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: