Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Χημική» συγκυβέρνηση

“ Η συγκυβέρνηση των προθύμων, η οποία λειτουργεί μπακαλίστικα και είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα (ΗΠΑ, Γερμανία), σύντομα θα βρεθεί ενώπιον των φρικτών αδιεξόδων της. Αν δεν αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα το πιθανότερο είναι για πρώτη φορά να συμβεί κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των ηττημένων. Με ότι συνέπειες απορρέουν από αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων… ”
Του Κώστα Καπνίση
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας ελληνική κυβέρνηση «σπάει» τα κοντέρ και τα όρια της κατρακύλας. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είχε πάντα να παινεύεται για ένα πράγμα, το οποίο και τηρούσε αυστηρά. Την ουδετερότητά της όταν ερχόταν η τραγική και δύσκολη στιγμή που τα «βουβάλια» έπαιρναν αποφάσεις για στρατιωτικές επεμβάσεις και εμπλοκές σε πολέμους. Όποιοι κι αν ήταν αυτοί. Η τραγική και θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα αλλά τοποθετημένη σε ένα ευαίσθητο και κρίσιμο σημείο του παγκόσμιου χάρτη.


Τα «βουβάλια» έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Θα χτυπήσουν τη Συρία. Η Ελλάδα θα παραχωρήσει τις στρατιωτικές βάσεις της, πράγμα που απορρέει από τις συμβατικές της υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ αλλά και στους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό από το να δηλώνει μέσω του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι «Πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία. Είναι χαρακτηριστική και πλέον δηλωτική ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ένας κυβερνητικός θίασος που έχει έναν εσωτερικό «πόλεμο» εδώ και 4 χρόνια, για τον οποίο βέβαια αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ίδια και μόνο με τις αποφάσεις που παίρνει και την ολοκληρωτική υποταγή στα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, οσμίστηκε αίμα άλλων στην ευρύτερη περιοχή και προσπαθεί στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» να ξεπλύνει τις αμαρτίες της στο εσωτερικό της χώρας. Ξεχνούν οι πρώην «εχθροί» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και νυν κυβερνητικοί εταίροι ότι οι πολιτικές που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ανά την ελληνική επικράτεια.

Τι αλήθεια νομίζουν; Ποια σιχαμερή σκέψη τους πέρασε από το μυαλό; Ότι θα είναι και με τους Αμερικανούς και με τους Γερμανούς κατά περίπτωση; Ποιος ρώτησε την άποψή τους για τη Συρία; Οι Αμερικανοί ή μήπως η Ρωσία; Αναμφίβολα, η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να έχει άποψη για οποιοδήποτε θέμα εξωτερικής πολιτικής και να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, κυρίως για να προστατέψει τον ελληνικό λαό από πιθανές «περιπέτειες» ή «ατυχήματα». Το να παίρνει θέση όμως ανοιχτά και να νομίζει ότι θα «τιμωρήσει» η ίδια τον Άσαντ ή τον κάθε Άσαντ είναι κάτι που υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί να κρατηθεί από πουθενά, δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού και προσπαθεί να αγκιστρωθεί από μια άσχημη διεθνή συγκυρία, θεωρώντας πως οι «σύμμαχοι» θα το αναγνωρίσουν και θα της χαρίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο παραμονής στην εξουσία. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεχνούν πως όταν οι «σύμμαχοι» τελειώσουν με τη Συρία, όπως άλλωστε τελείωσαν με την Λιβύη, την Αίγυπτο και άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή, θα θυμηθούν ξανά την οικονομική «κρίση». Δεν πρόκειται να ξεχάσουν οι ΗΠΑ την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στη Γερμανία.

Όταν τα τύμπανα του πολέμου σιωπήσουν, τότε η συζήτηση θα στραφεί ξανά στην οικονομία. Οι διεθνείς «παίκτες» που καθορίζουν τις τύχες των λαών αφού θα έχουν ολοκληρώσει την «εκκαθάριση» στη Μέση Ανατολή, θα επιλύσουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και την λεγόμενη οικονομική «κρίση». Αυτό όμως δε φαίνεται να απασχολεί τους θλιβερούς συγκυβερνώντες που έχουν πνίξει τον ελληνικό λαό τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον «χημικό» πόλεμο και έχουν οδηγήσει στην ασφυξία την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Κι όμως το ξεχνούν και μιλούν για έναν άλλο χημικό πόλεμο σε μια άλλη χώρα.

Η συγκυβέρνηση των προθύμων, η οποία λειτουργεί μπακαλίστικα και είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα (ΗΠΑ, Γερμανία), σύντομα θα βρεθεί ενώπιον των φρικτών αδιεξόδων της. Αν δεν αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα το πιθανότερο είναι για πρώτη φορά να συμβεί κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των ηττημένων. Με ότι συνέπειες απορρέουν από αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων...
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: