Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις στρατιωτικές βάσεις Σούδας και Καλαμάτας για την επέμβαση στη Συρία

“ Ο Καρλ Μαρξ έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως φάρσα και τη δεύτερη ως τραγωδία. Στην περίπτωση της Ελλάδας η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται περισσότερο ως τραγωδία και λιγότερο σαν φάρσα. Οι ΗΠΑ ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να τους διευκολύνει μέσω των βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας προκειμένου να επέμβουν στη Συρία εάν αυτό χρειαστεί. ”
Ο Καρλ Μαρξ έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως φάρσα και τη δεύτερη ως τραγωδία. Στην περίπτωση της Ελλάδας η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται περισσότερο ως τραγωδία και λιγότερο σαν φάρσα. Οι ΗΠΑ ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να τους διευκολύνει μέσω των βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας προκειμένου να επέμβουν στη Συρία εάν αυτό χρειαστεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή οι βάσεις θα χρειαστούν για τη διευκόλυνση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων του αμερικανικού στρατού.

Ηδη, στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν αξιοποιηθεί διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου. Από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έγινε δέκτης των αιτημάτων παροχής διευκολύνσεων και συνδρομής και ενημερώθηκε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση συμμαχικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Αντιδρά η Ρωσία στην επέμβαση

Η αμερικανική επέμβαση στη Συρία έχει ανάψει φωτιές ωστόσο στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μόσχα, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία στρατιωτική σύρραξη.

«Δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές δυνάμεις «να αποφύγουν σφάλματα του παρελθόντος», καθώς, όπως είπε, αντίθετα με όσα πιστεύει η Δύση, μία στρατιωτική επέμβαση «δεν θα τερμάτιζε τον εμφύλιο» πόλεμο στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί για το θέμα με το ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη. Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν βρίσκονται και στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά και τη στάση της Ρωσίας στην υπόθεση Σνόουντεν.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr
via peridista

Δεν υπάρχουν σχόλια: