Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Ελλάδα ή Μέρκελ το πραγματικό δίλημμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Αναφερόμενος στις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για τις ίδιες μας τις ζωές", συμπληρώνοντας πως "δεν μας αξίζει να ζούμε αυτή τη ζωή". Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως "προτεραιότητά μας είναι το χρέος προς την κοινωνία και όχι το χρέος απέναντι στους δανειστές" ”
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της περιοδείας του και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες.


Μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες «να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας», αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο πραγματικό δίλημμα που είναι «Ελλάδα ή Μέρκελ», «με τα μνημόνια ή με την αξιοπρέπεια».

Αναφερόμενος στις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για τις ίδιες μας τις ζωές", συμπληρώνοντας πως "δεν μας αξίζει να ζούμε αυτή τη ζωή". Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως "προτεραιότητά μας είναι το χρέος προς την κοινωνία και όχι το χρέος απέναντι στους δανειστές".

Τόνισε, επίσης, ότι θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης.

Κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για τα «τεράστια», όπως και ο ίδιος χαρακτήρισε, προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και εν γένει του τομέα της υγείας και της περίθαλψης στον νομό.

Ζήτησε, μάλιστα, να έχει συνεχή ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι ένα από τα σημαντικότερα που ταλανίζουν τον Ρεθεμνιώτικο λαό, υποσχόμενος πως όταν θα μπορεί να κινηθεί από τη θέση της κυβέρνησης θα δώσει άμεσες λύσεις στα θέματα της υγείας, με στόχο να μην υπάρχει κανένα νοσοκομείο με προβλήματα λειτουργίας, αλλά και κανένας ανασφάλιστος πολίτης, χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη.

Σε συζήτηση ου είχε με το προσωπικό του νοσοκομείου, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το πρωθυπουργό "να έρθει εδώ, να δει το πραγματικό πλεόνασμα υγειονομικής φτώχειας, αυτό που δημιούργησαν οι οικονομικοί δολοφόνοι με την εφαρμογή του πρωτοφανούς αυτού προγράμματος. Τέτοιου είδους πλεονάσματα να τα χαίρονται γιατί είναι πλεονάσματα απελπισίας", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό Σπύλι, όπου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, προειδοποίησε ότι "όσοι έχουν αδικήσει αυτόν τον τόπο θα έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα πληρώσουν". Αυτό το είπε με αφορμή το "μεθοδευμένο ξεπούλημα των συστημικών τραπεζών στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "φρόντισε να αμνηστεύσει αυτούς που υπέγραψαν το οικονομικό έγκλημα".

Το βράδυ, στις 8 μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στην αγορά των Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: