Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιά ακύρωσης των Μνημονίων

Οι δραματικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά και τα νέα επώδυνα μέτρα στα εργασιακά και το ασφαλιστικό που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα και θα τα ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, κινητοποιούν τα συνδικάτα ενόψει του αυριανού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η διάλυση του εργατικού δικαίου, οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, που θα συνοδευτούν από μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, αλλά και των κύριων συντάξεων από το 2015, θα βρεθούν στο στόχαστρο των εργαζομένων.
Στην Αθήνα τα συνδικάτα οργανώνουν κεντρική απεργιακή εκδήλωση την Πέμπτη στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"Αυτή την Πρωτομαγιά προβάλλει πιο δυνατά το χρέος μας: συνεχίζουμε ανυποχώρητα την ταξική πάλη, στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητά μας και στη δράση μας", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ, που καλεί σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30.
"Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κατάργηση των Μνημονίων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους. Αγωνιζόμαστε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναθεμελίωση των συλλογικών συμβάσεων".
* Στο κάλεσμά τους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ τονίζουν πως οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα κοινωνικά αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών. "Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό - απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων".
Τέλος, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλα τα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα σημειώνει ότι "με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο - 'λαιμητόμο' ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας έναντι 'πινακίου φακής' σε ιδιώτες και σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, θεσμοθετείται το 'σκλαβοπάζαρο' εργαζομένων, μέσω των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης, μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, ενώ με το τρίτο, επερχόμενο Μνημόνιο θα δρομολογηθεί η πλήρης κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η ισοπέδωση των υπολειμμάτων του εργατικού δικαίου και των εργασιακών δικαιωμάτων". Όπως ακόμα τονίζει, στην Ελλάδα των Μνημονίων, όπου η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, το οκτάωρο καταργείται στην πράξη, το δημόσιο σύστημα Υγείας και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, τα «φιλέτα» του Δημοσίου ξεπουλιούνται και οι απολύσεις αυξάνονται κατακόρυφα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να εκτοξευτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.
aygi

Δεν υπάρχουν σχόλια: