Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πλεόνασμα φτώχειας: Ουρές για τη διανομή δωρεάν τροφίμων από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών (βίντεο - φωτ.)

Στην Ελλάδα του success story έχουν γίνει καθημερινή εικόνα οι ουρές σε διαμονές τροφίμων - Με δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Ουρές έχουν σχηματιστεί στη Νίκαια και σε άλλες περιοχές, όπου οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών μοιράζουν σήμερα τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας που πραγματοποιούν αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο.
Σκηνές ντροπής και εξαθλίωσης διαδραματίζονται για άλλη μία φορά στην Ελλάδα της ακραίας φτώχειας με ανθρώπους να ποδοπατούνται για λίγα τρόφιμα.
Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα και στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους παρακείμενους δρόμους.

Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου έχει προγραμματιστεί διανομή 50 τόνων φρούτων και λαχανικών- ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε, λόγω του ασφυκτικού κλοιού που είχε δημιουργήσει ο κόσμος. 
Ανάλογες εικόνες επικρατούν και στη Θεσσαλονίκη, καθώς δωρεάν διανομή τροφίμων πραγματοποιείται στην Καμάρα. Από νωρίς το πρωί, πάνω από 150 παραγωγοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης βρίσκονται στην Καμάρα, όπου μοιράζουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια. «Από το συνωστισμό του κόσμου έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των παραπάνω περιοχών (που αριθμεί 5000 μέλη), Βασίλης Μακρίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα, ενώ το απόγευμα θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.
Χαρακτηριστικές φωτογραφίές από τις ουρές που αλιεύθηκαν στο twitter:





(η παραπάνω φωτογραφία, από @makissinodinos) 
H κοσμοσυρροή νωρίτερα στη Νίκαια σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

...περισσότερα στο left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: