Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ο Σόιμπλε ελπίζει οι Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά

“ Πρωτοφανής παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας από τον προϊστάμενο του ακροδεξιού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ”
Σε πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικό πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ο ελληνικός λαός να στηρίξει τον γερμανόφιλο μερκελιστή πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, μιλώντας στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά και ειδικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Σόιμπλε παροτρύνει τον κ. Σαμαρά να συνεχίσει στην ίδια πορεία και εκφράζει την ελπίδα να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, καθώς θα αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπ. Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα».

Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε «ικανοποιημένος για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι δεν πρέπει η χώρα να επαναπαυθεί: «Ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν στη σωστή κατεύθυνση που κινούνται». 
periodista 

Δεν υπάρχουν σχόλια: