Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Μανώλης Γλέζος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Tη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Πέμπτης, από το Βιάνος της Κρήτης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.Εκτός από τον Μ. Γλέζο, αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμη ονόματος, για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων στο χωριό Βιάνος της Κρήτης, όπου εκτελέστηκαν 461 άτομα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Είναι, «ισχυρό το χρέος και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι ένα αίτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα,  παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ψηφοδελτίου των «Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό, στο Ηράκλειο.
«Τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση του Μνημονίου και τα ΜΜΕ επιχειρούν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα νέα μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα», τόνισε, ενώ  κάλεσε τους πολίτες να μην τους πιστεύουν καθώς, «έχουν έτοιμο το νέο μνημόνιο με νέες περικοπές και με απολύσεις».
«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι η επιλογή είναι να τελειώσουμε με τους τσιφλικάδες της διαπλοκής», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε πως «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν παντού».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για μετά τον Μάιο και εκτίμησε ότι από τις 26 Μάη να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: