Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόταση στήριξης και από τον πρόεδρο του ΣΥΝ στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου

"Χαιρετίζω την διαθεσιμότητα του Αλέξη Μητρόπουλου για την εκλογική μάχη στη περιφέρεια Αττικής, μια διαθεσιμότητα που προωθεί τη συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο. 
Και εισηγούμαι στην ΚΠΕ να αποφασίσει την στήριξη της υποψηφιότητας αυτής με όλες μας τις δυνάμεις" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
"Ταυτόχρονα εισηγούμαι να αποφασίσουμε ότι δεν θα κλείσουμε τη πόρτα, αλλά θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ενωτική πρόταση, υπό τη προϋπόθεση ότι είναι πολιτικά ισχυρή, διασφαλίζει την ομοφωνία όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως, συμπεριλαμβάνει τον πολιτικό μας στόχο, τη συνάντηση με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ της τρόικας και του μνημονίου"
Με αυτά τα λόγια  ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε στην ΚΠΕ να αποφασίσει για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου για την μάχη της περιφέρειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στη λογική της σύγκλισης της λεγόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που είναι αντίθετες στο Μνημόνιο με την τρόικα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αυτές συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: