Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Για την ενότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Palestinian Unity Demo appeal in Greek and Italian 
Στο όνομα του Αραβικού Παλαιστινιακού λαού, του αίματος των μαρτύρων, των χηρών και των υστερημένων, των ορφανών και των χιλιάδων φυλακισμένων στις Ισραηλινές φυλακές και όλων των απόδημων Παλαιστινίων, καλούμε όλες τις Παλαιστινιακές παρατάξεις να ενωθούν υπό το λάβαρο της Παλαιστίνης, προκειμένου να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα στην Παλαιστίνη στη βάση των συμφερόντων και των φιλοδοξιών (οραμάτων) των Παλαιστινίων στην πατρίδα και τη διασπορά.
Η σοβαρότητα της Ισραηλινής αποικιακής εισβολής στην παρούσα φάση, η αρπαγή των εδαφών της ιερής μας Ιερουσαλήμ και η βίαιη πολιορκία εναντίον του λαού της Γάζας, απαιτεί από όλους μας να αντισταθούμε σε αυτή την βάναυση κατοχή.
Έχουμε ακούσει πως ο Παλαιστινιακός λαός ζητά νομοθετικές και προεδρικές εκλογές προκειμένου να λήξει το καθεστώς διάσπασης. Ναι, όλοι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη διάσπαση, αλλά θέλουμε επίσης την πλήρη αναδόμηση και μεταρρύθμιση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ώστε να...
 περιλαμβάνει όλες τις αποχρώσεις του παλαιστινιακού πολιτικού φάσματος, της Hamas συμπεριλαμβανομένης, προκειμένου να παλέψουμε πάλι για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης όπως προορίστηκε αρχικά.
Εμείς, οι Παλαιστίνιοι στην πατρίδα και στο εξωτερικό, πάντα ακούγαμε ότι οι ειρηνικές ενέργειες θα επετύγχαναν τη νίκη και θα αποκαθιστούσαν τα εδάφη μας αλλά 20 χρόνια διαπραγματεύσεων δεν έχουν επιτύχει ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις. Οι συνάνθρωποι μας παραμένουν υπό τη βάναυση και καταπιεστική κατοχή που υφαρπάζει τα εδάφη μας, παραβιάζει τους ιερούς τόπους και σκοτώνει τα παιδιά μας, και όλα αυτά ενώ η οικουμένη, που απαιτεί δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απλά παρατηρεί και ακούει!
Ενώ παράλληλα, η αντίσταση χρονοτριβεί, αφήνοντας περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιους υπό τον ισραηλινό αποκλεισμό που τους πνίγει σε τέτοιο βαθμό που παραπέμπει ακόμα και ασθενείς στο εξωτερικό προκειμένου να τους παραχθεί θεραπεία, την ίδια στιγμή που αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει, ακόμα και για τους ίδιους τους ηγέτες της αντίστασης και των οικογενειών τους, πόσο μάλλον για τον υπόλοιπο Παλεστινιακό λαό.
Πρέπει να συμφωνήσουμε πως είναι απαραίτητο όλοι μας να ενωθούμε για τους απανταχού Παλαιστίνιους, που ακόμη ονειρεύονται την επιστροφή έξι εκατομμύριων Παλαιστίνιων προσφύγων στις κατοικίες τους που καταπατήθηκαν κατά την κατοχή, μια κατοχή που αντιλαμβάνεται μόνο τη γλώσσα της βίας!
Ας γίνουμε δυνατοί, ας είναι η ενότητα η δύναμή μας, και ας συμφωνήσουμε ομόφωνα σε μια ενοποιημένη ηγεσία που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια!
Από αυτή τη θέση, καλούμε τις κυβερνήσεις της Δυτικής Όχθης και της Γάζας να ανταποκριθούν στα νόμιμα αιτήματα των ανθρώπων:
1. Την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές της Παλαιστινιακής Αρχής και της Hamas.
2. Το τέλος της μεταξύ τους δημόσιας αντιπαράθεσης.
3. Την παραίτηση των κυβερνήσεων του Haniyeh και του Fayyad και τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα συμφωνηθεί από όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις και θα είναι αντιπροσωπευτική του Παλαιστινιακού λαού.
4. Την αναδιάρθρωση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που θα περιέχει όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις και την επιστροφή της στον αρχικό στόχο: την Ελευθερία της Παλαιστίνης
5. Την ανακοίνωση περί αναστολής όλων των διαπραγματεύσεων μέχρι την πλήρη συμφωνία ενός πολιτικού προγράμματος από τις διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις
6. Το τέλος κάθε μορφής συντονισμού σε θέματα ασφάλειας με το σιωνιστή εχθρό
7. Την οργάνωση προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών ταυτόχρονα, σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από όλες τις παρατάξεις
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011, στις 11:30 π.μ. και θα συνεχιστούν μέχρι την επίτευξη όλων των στόχων.
Θα μαζευτούμε στις ακόλουθες τοποθεσίες (αλλαγές είναι πιθανόν να υπάρξουν):
Γάζα: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη (Gaza: the Unknown Soldier Square)
Ραμάλλα: Πλατεία Manara (Ramallah: Manara Square)
Τουλκάρμ: Κυκλική Πλατεία Gamal Abdel Nasser (Tulkarm: Roundabout Gamal Abdel Nasser)
Τζενίν: στο συγκρότημα των χώρων στάθμευσης κοντά στον παλαιό κινηματογράφο Jenin (Jenin: complex of garages near the old Cinema Jenin)
Χεβρώνα: μπροστά στο κυβερνείο (Hebron: in front of the governor’s office)
Βηθλεέμ: Εκκλησία της πλατείας Nativity (Bethlehem: Church of the Nativity Square)
Nablus: Πλατεία Μαρτύρων (Nablus: Martyrs Square)
Ιορδανία και Λίβανος: η τοποθεσία δεν έχει οριστεί ακόμα
Στον υπόλοιπο κόσμο: μπροστά από τις Παλαιστινιακές πρεσβείες, σε συνεννόηση με τις παλαιστινιακές κοινότητες στο εξωτερικό. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!
Παρακαλούμε επισκεφτείτε μας στην σελίδα:
http://www.facebook.com/Palestinians.United?sk=info

Δεν υπάρχουν σχόλια: