Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ ΑΘΗΝΑΣ- Ενάντια στον νέο νόμο


Φουντώνει το μέτωπο των καταλήψεων στην Ελλάδα

Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ενάντια στον καινούργιο νόμο τάσσεται η Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας. «Ο νόμος αυτός υποβαθμίζει τα πτυχία και διαλύει όλες της εργασιακές προοπτικές. Με τον νέο νόμο χάνεται ο χαρακτήρας της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στην εκπαίδευση, εντατικοποιείται ο ρυθμός σπουδών και στερείται το κάθε φοιτητικό δικαίωμα. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενός δημοκρατικού κεκτημένου του φοιτητικού κινήματος και της κοινωνίας γενικότερα αποτελεί σαφέστατο πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εν τέλει το νέο πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου γυρνά δεκαετίες πίσω το ρολόι της δημοκρατίας στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης.
Θα είναι το πανεπιστήμιο των αναγκών της αγοράς, της κατάρτισης, το πανεπιστήμιο των πιστωτικών μονάδων, των τίτλων σπουδών της ανεργίας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΑΓΩΝΑ, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
«Ως Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας Αθήνας θεωρούμε χρέος και καθήκον μας να συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων των φοιτητών. Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών και παλεύουμε για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη διαρκείας ως μέσο αντίδρασης, καθώς υπάρχουν καλύτεροι και πιο αποδοτικοί τρόποι αντίδρασης που παράλληλα θα αφήσουν ανεπηρέαστη αφενός τη διεξαγωγή της κρίσιμης αυτής εξεταστικής περιόδου και αφετέρου τη λειτουργία του Ιδρύματος. Στον αντίποδα προτείνουμε και υποστηρίζουμε δράσεις όπως πορείες του φοιτητικού συλλόγου, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές κινήσεις αντίδρασης», λέει ο πρόεδρος.
«Προσδοκούμε ανατροπή του νόμου-εκτρώματος, όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος, ανατροπή της εγκυκλίου για την περικοπή των συγγραμμάτων.
Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Ως Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας Αθήνας προτείνουμε ένα ενιαίο αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών. Η παιδεία ήταν και πρέπει να παραμείνει δωρεάν, δημόσια και δημοκρατική. Γι’ αυτό και πρέπει σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα της Ελλάδας να βγει στους δρόμους και να φωνάξει για δημόσια και δωρεάν παιδεία».
«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: