Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ (ΑΝΕΡΓΙΑΣ) ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑ!

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!
Δεν έχει τέλος το μνημονιακό ολοκαύτωμα του δημόσιου τομέα, το οποίο τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζονται τώρα να το επεκτείνουν και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επεκτείνοντας και στους εργαζόμενους στους τελευταίους το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Στόχος κυβέρνησης και τρόικας είναι να στείλουν στο ταμείο ανεργίας μέχρι και το 30% των υπαλλήλων και το 50% των συμβασιούχων στο στενό δημόσιο, τουλάχιστον το 10% των συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πλήθος εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Παράλληλα, μέσω του ενιαίου μισθολογίου, ετοιμάζουν μισθούς πείνας για όσους «προνομιούχους» διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ προχωρούν ταχύτατα την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε όλο το δημόσιο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πλήρους απαξίωσης του δημοσίου και πρωτοφανούς διάλυσης της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ανοίξει ο χώρος για την διείσδυση του κεφαλαίου σε τομείς που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να δραστηριοποιηθεί.
Το πώς θα ακριβώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά τα πλάνα αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή κυβερνητική επιτροπή, αν και όπως φαίνεται έχουν ήδη προδιαγραφεί, δεδομένου ότι η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα, ακριβώς γιατί έχει στα χέρια της συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Κοντρα στα σχέδια αυτά εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΣΕ και του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) έχουν προχωρήσει από το πρωί εργαζόμενοι στους δύο οργανισμούς, αντιδρώντας στην υπαγωγή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Παράλληλα, το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, έχει καλέσει τους εργαζόμενους όλων των φορέων του Δημοσίου να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση του Συντονιστικού στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς και στην επόμενη σύσκεψη του Συντονιστικού την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, στον ΟΣΚ.
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: