Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θα δικαιώσουν τον Φωτόπουλο;

του Σωτήρη Ξενάκη
Για το χαράτσι στα ακίνητα που θα πληρώσουν ακόμα και οι άνεργοι έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Όμως αυτή η «λεπτομέρεια» στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στη ΔΕΗ ίσο με το ειδικό τέλος προσαυξημένο κατά 25% , αν δεν κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, αποτελεί μνημείο κυνισμού και κοινωνικής σκληρότητας. 
Με δυο λόγια, η ΔΕΗ υποχρεώνεται να διακόψει την ηλεκτροδότηση μέσα στο καταχείμωνο -γιατί τότε θα έρθουν οι πρώτες λυπητερές- ακόμα και σε σπίτια ή καταστήματα ανθρώπων που επικαλούνται απολύτως αντικειμενικούς λόγους για να μην πληρώσουν. Περιπτώσεις για τις οποίες μέχρι σήμερα υπήρχε μια σχετική κατανόηση και γίνονταν ρυθμίσεις. Κι αν δεν το κάνει, εκβιάζεται από την κυβέρνηση ότι θα πληρώσει η ίδια, όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες-πάροχοι, το χαράτσι για λογαριασμό του πελάτη της.
Είμαι περίεργος να δω αν θα αντιδράσει κάποιος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα κληθούν να ψηφίσουν αυτή τη συγκεκριμένη ρύθμιση της τροπολογίας.
Εκτός αν έχουν αφήσει την τιμή του κόμματος τους στα χέρια του "πράσινου" Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Φωτόπουλου ο οποίος δηλώνει πώς ο ίδιος και οι συνάδελφοι του δεν θα επιτρέψουν να κόβεται το ρεύμα «σε όποιον δεν έχει μία».
protagon

...Θα ήταν ευτύχημα για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, να είχε 5 Φωτόπουλους. Μια γνήσια αριστερή φωνή και όχι έναν αριστερό τηλεβόα, «κεκαλυμμένων» ή και ολοφάνερων γιάπηδων και παρατρεχάμενων μεσιτών της παγκοσμιοποίησης. 
Είναι σίγουρο ότι δεν βιώναμε τη σημερινή λαίλαπα!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: