Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τιμωρείστε τους ανέργους!

Ρένα Διακίδη
Σ’ αυτή  τη χώρα ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό της πολιτικής! Πρώτα δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», μετά τους επιβάλουν χαράτσια για να κάνουμε το χατίρι του Όλι Ρεν και της παρέας του και μετά τους τιμωρούν  κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν!!!  Όσο για τη ΔΕΗ, αυτή απειλείται από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου (δεν θα ξαναπώ, ούτε θα ξαναγράψω για «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»  λόγω του  ελάχιστου εναπομείναντα σεβασμού στο ιστορικό Κίνημα), σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί και δεν κόψει το ρεύμα σε άνεργους, συνταξιούχους, ηλικιωμένους, αρρώστους, αναξιοπαθούντες γενικώς!
Κι όμως, που είναι η αντίδραση της κοινωνίας στον ορισμό του παραλόγου;  Θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες! Θα έπρεπε ήδη να είχε μαζικοποιηθεί το κίνημα του «δεν έχω, δεν πληρώνω», που μέχρι και ο Μίχαλος του ΕΒΕΑ νομιμοποίησε με τις δηλώσεις του! Δεν ξέρω τι περιμένει ο λαός  και ελπίζω να πλησιάζει η ώρα της μεγάλης  κοινωνικής εξέγερσης. Το δόγμα του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», δεν νομίζω ότι αξίζει σ’ αυτό το λαό.

Και μη μου πει κανείς ότι προτρέπω τον κόσμο σε ανυπακοή, διότι αυτοί που θα το πουν δεν δικαιούνται να ομιλούν.  Για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει ότι ξέρουν τι κάνουν, ούτε πόσο θα τραβήξει αυτή η περιπέτεια. Όσα μέτρα πήραν κατέληξαν σ’ ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο και ούτε πρόκειται να αποκτήσει. Οι Έλληνες πολίτες καλούνται εδώ και δύο χρόνια να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν , χωρίς οι θυσίες να έχουν αντίκρυσμα. Η χώρα είναι σε απείρως χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν τον Απρίλιο του 2010, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε από το Καστελόριζο  την προσφυγή το ΔΝΤ για τη «σωτηρία» της χώρας. Σήμερα δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν καν πότε θα αρχίσει η αναστροφή αυτής της ζοφερής κατάστασης. Προσηλωμένοι σε σημείο εθνικής μειοδοσίας στις απαιτήσεις των δανειστών  (που σκοπίμως, όπως αποκαλύπτεται, μετέτρεψαν τη χώρα σε πειραματόζωο, με πλαστά στοιχεία καθ’ υπόδειξη) επιδίδονται με μανία στην αποδόμηση και εξαθλίωση της ελληνικής  κοινωνίας, διότι αυτό εξυπηρετεί τους δανειστές.

Με συγχωρείτε, αλλά δεν έχετε πλέον επιχειρήματα να με πείσετε ότι ξέρετε τι κάνετε, ότι ξέρετε που πηγαίνετε και ότι υπάρχει τέλος σ’ αυτόν τον παραλογισμό. Τα στοιχεία καθημερινά σας διαψεύδουν. Γιατί λοιπόν να υπακούσω; Γιατί να μην αντισταθώ;
Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ  να συμμεριστώ το «δράμα»  του Βενιζέλου και του μέχρι πρότινος διαφωνούντος  βουλευτή και σήμερα …οσιομάρτυρα υφυπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε προχθές στη ΝΕΤ, ότι όποιος πολίτης δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα, «δεν συμμερίζεται την αγωνία μας»!!!
Τι θα ακούσουμε ακόμη Μεγαλοδύναμε!!!

Φαντάζομαι πως ο καθένας  με εξασφαλισμένο,  βρέξει – χιονίσει,   το μηνιάτικο των 10.000 ευρώ  (μισθούς, επιδόματα, επιτροπές και  λοιπές διευκολύνσεις ) με εξασφαλισμένη τη βουλευτική σύνταξη,   πολύ εύκολα μπορεί να μονοπωλεί την «αγωνία» για τη χώρα και να στέλνει στον Καιάδα τους υπόλοιπους «ανάλγητους» και  «ασυνείδητους» πολίτες  που άνεργοι όντες, για να σώσουν τη χώρα (μάλλον το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης) θα πρέπει να καταφύγουν στα κεριά και στα σπαρματσέτα.
Κι αν αναρωτιέστε τι κάνουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αυτή την περίοδο με όλα αυτά που συμβαίνουν, θα επικαλεστώ την φράση ενός φίλου. «Πάνε στη Βουλή,  δεν μιλάνε, ψηφίζουν, πληρώνονται και …κρύβονται».
ΠΡΟΟΔΟΣ  
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: