Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας

tvxs.gr 
Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και τρόικας προέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πληροφορίες για διαφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών άρχισαν να διαρρέουν μετά τα μεσάνυχτα. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να μην συμφώνησε με τη λήψη νέων μέτρων για την κάλυψη των νέων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όπως ζητούν οι ξένοι διαπραγματευτές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για το αδιέξοδο τηλεφωνικώς τον πρωθυπουργό, ο οποίος συμφώνησε με τη στάση του. Κατόπιν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι αναβάλλεται χρονικά η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Είχαν προηγηθεί, χθες το απόγευμα, άκαρπες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων και την αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας, οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρεται να δήλωσαν ότι η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης πρέπει να παραπεμφθεί στους υπουργούς Οικονομικών και στους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης.
Οι συνομιλίες με την τρόικα διακόπηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής καθώς οι εκπρόσωποί της ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα έκτακτα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόκλιση στο έλλειμμα, πράγμα με το οποίο διαφώνησε η ελληνική πλευρά.
Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας τέθηκαν στο πλαίσιο εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε, το πράσινο φως για τη διακοπή των συνομιλιών. Η ελληνική πλευρά φέρεται να αιτιολόγησε την απόφαση της επικαλούμενη τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.
Μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε διευκρινισθεί από καμία πλευρά το αν εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε διακοπή της αξιολόγησης, αν και υπήρξε φημολογία περί αποχώρησης της τρόικας από την Αθήνα την Παρασκευή. Σύμφωνα πάντως με το Reuters, που επικαλείται πηγή της τρόικας, μετά την εξέλιξη αυτή η εκταμίευση της 6ης δόσης δε θεωρείται δεδομένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μετατέθηκε η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που επρόκειτο να εκταμιευθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μετάθεση της συνεδρίασης του ΔΝΤ οφείλεται στο ότι δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Σχόλιο...ΘΕΑΤΡΟ; ...Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;.. ότι και αν είναι...
..είναι θέμα επιβίωσης και προοπτικής να απαλλαγεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η χώρα από την Τρόϊκα και το Μνημόνιο...ΕΔΩ και ΤΩΡΑ !!να πάρουμε την υπόθεσή στα χέρια μας. Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: