Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ζήτα μια μεγάλη συγγνώμη ....αυτό, τουλάχιστον, μας το χρωστάς.

του Γιώργου Χριστόπουλου
"Ναι, Γεώργιε Παπανδρέου, το νεοφιλελεύθερο κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα οργανωμένα συμφέροντα, η παρασιτική αστική τάξη, τα ΜΜΕ και η οικονομική βαρωνία της χώρας βάλθηκαν να σε φάνε. Συμφωνώ...
Όχι, όμως, επειδή προασπίζεσαι τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά διότι σύρθηκες στις επιλογές τους, έκανες όλα τους τα χατήρια, πέτυχες τη δυσμενέστερη αναδιανομή πλούτου στη χώρα υπέρ των ολίγων της τελευταίας 50ετίας και τώρα που τους είσαι, πλέον , άχρηστος, σε πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.
Αν περιμένεις σωσίβιο, ή στήριξη από όλους όσους βίαζες εδώ και δύο χρόνια, γελάστηκες. 

Είχες την ευκαιρία να κατανείμεις δίκαια τις επιπτώσεις της κρίσης. Και τι έκανες; Τα έβαλες με το χαμηλόμισθο και το συνταξιούχο. 
Διέλυσες τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα για να μπορούν οι εργοδότες να πηδάνε ανελέητα τους σκλάβους τους. 
Στέλνεις τα πιο λαμπρά μυαλά μας, τη φωτεινή νεολαία του τόπου στην ξενιτιά, όπως έκανε ο τάχα μου εθνάρχης Καραμανλής πριν από 60 χρόνια.
Εξαθλίωσες τη δωρεάν παιδεία κι έκανες ανέλπιστα δώρα στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να στρώνεται ελεύθερα ο δρόμος της εκπαίδευσης μόνο για όσους τα σκάνε. 
Επέβαλες ένα μισθολόγιο (που το διαφήμισες κιόλας ως δίκαιο) που υποχρεώνει τον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό να παίρνει 600 ευρώ (την ώρα που θα είναι και εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σπίτι του). Βαφτίζεις όσους σου αντιστέκονται (ανέργους, μαθητές, εργαζόμενους και συνδικάτα) ως "προνομιούχους" και "συντεχνίες", την ώρα που οι πραγματικές συντεχνίες και οι πραγματικοί προνομιούχοι αυτής της χώρας (ΣΕΒ και σία) τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων με τις δικές σου πλάτες, με τη δική σου ανερυθρίαστη στήριξη.

Η παρασιτική άρχουσα τάξη αυτής της χώρας είναι ανελέητη. Ήρθε η ώρα να πάρει εκδίκηση για όσα κέρδισαν οι "βρωμιάρηδες" εργαζόμενοι και φτωχοί όλα αυτά τα χρόνια. Σε χρησιμοποίησε ως πολιορκητικό κριό τηγς, γιατί (ορθά) θεώρησε πως όλοι αυτοί οι "ρυπαροί" θα σε πιστέψουν και θα σε ψηφίσουν. Και σε ψήφισαν. Και τους διέλυσες, τους εξαθλίωσες, τους έστειλες πίσω στη δεκαετία του '60. Και τώρα, τι; Τους ζητάς να σταθούν στο πλάι σου, να σε βοηθήσουν;

Ε, όχι, Γεώργιε. Ως κοινωνιολόγος θα έπρεπε να γνωρίζεις πως, όταν κάνεις μια ταξική επιλογή, η επιλογή αυτή έχει τις επιπτώσεις της. Διάλεξες. Έπαιξες κι έχασες. Τώρα ήρθε η ώρα της Άννας, του Ανδρέα και των άλλων παιδιών που στήριξες κι ανέδειξες. Τώρα παίρνουν αυτοί τη σκυτάλη του "θεάρεστου" έργου της καταστροφής της χώρας με τις ευλογίες του ΔΟΛ, του Mega, του Δασκαλόπουλου, της τρόικα και του ΔΝΤ. Ας πρόσεχες. Τουλάχιστον, πράξε αυτό που οφείλεις πριν φύγεις. Ζήτα μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και κατάγγειλε ευθέως το τμήμα αυτό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχει συνταχθεί πλήρως με τα συμφέροντα που θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα και να δουλοποιήσουν τους κατοίκους της. Αυτό, τουλάχιστον, μας το χρωστάς.  
Το χρωστάς και στη Δημοκρατική Παράταξη, την οποία διέλυσες και κατακερμάτισες."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ έκανε το έργο του φίλε Δ Καπελλά διάλυσε τον κεντρώο χώρο, διάλυσε την μέσαια τάξη, ξεφτυλισε τους δημοκρατικούς θεσμούς, ισοπέδωσε την Ελλάδα εντός και εκτός Ευρώπης και το σημαντικότερο δεν ζήτησε ούτε ο ιδιος μια γαμημένη συγγνώμη
Περίμενα μέχρι σήμερα να πεί ότι θα φύγει αλλά έμεινε ατάραχος...
Όπως είπε και ο Γιάννης Δημαράς ειναι εντολοδόχος του διεθνούς παράγοντα