Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (109,1 ΔΙΣ)

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Υπογράφεται σήμερα (15/3/2012) η νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία στην πραγματικότητα το νέο δάνειο προς την Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι 61,7 δις. ευρώ, όπως καταγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η σύμβαση, που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή, προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ποσό των 109,1 δις. ευρώ εκ των οποίων: - 30 δις. θα καλύψουν την ανταλλαγή των ομολόγων από τους ιδιώτες
- 35 δις. για τη χρηματοδότηση της ενδεχόμενης επαναγοράς τίτλων που δόθηκαν ως ενέχυρο στο Ευρωσύστημα με τίτλους του ΕΤΧΣ
- 5,7 δις. για την εξυπηρέτηση των συσσωρευμένων τόκων ομολόγων μέχρι την ημερομηνία εθελοντικής ανταλλαγής
- 23 δις. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ουσιαστικά το νέο δάνειο είναι 61,7 δις., όπως αναγράφεται και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού τα υπόλοιπα 47,4 δις. ευρώ αποτελούν ποσό το οποίο:
- 24,4 δις. είναι το υπόλοιπο από το πρώτο δάνειο των 110 δις. ευρώ
- 23 δις. ευρώ αφορά κεφάλαιο που δεν χρησιμοποιήθηκε βάσει της 1/3/2012 της σύμβασης περί διευκόλυνσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με την υπογραφή της σύμβασης θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου.
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: