Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΠΝΟ: 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες και την επόμενη εβδομάδα. Προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Σημειώνεται ότι φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην υπάρξουν προβλήματα στη μεταφορά προϊόντων προς τα νησιά.
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: