Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ/ΔΕΗ ΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ ;
Συνάδελφοι,
Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι στις πολύ δύσκολες και μαύρες μέρες του μνημονίου που ζούμε και καθημερινά πρώτος βιώνει στο πετσί του ο κόσμος της εργασίας ότι τα συνδικάτα είναι το τελευταίο του στήριγμα.
Όμως για να παίξουν το ρόλο τους βασική, βασικότατη, αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση πέρα από το να έχουν ταξικές θέσεις, αγωνιστική δράση και στάση είναι η ηγεσία τους να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αξίες, αρχές και ιδανικά.
Βασική, βασικότατη προϋπόθεση για να μπορεί να εμπνεύσει ένα συνδικάτο και να δώσει μάχες είναι η ηγεσία του να είναι αμέμπτου ηθικής και να μην έχει παραπέσει σε παραπτώματα που δεν τιμούν το συνδικάτο και την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με βάση αυτά που για εμάς είναι το Α και το Ω και είναι πάνω από το αν συμφωνούμε ιδεολογικά ή όχι στο ένα ή στο άλλο θέμα και επειδή η στάση σας στο συνδικάτο της ΕΤΕ/ΔΕΗ απέναντι στα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς αφήνει τεράστια ερωτηματικά και πριν γίνει το δεύτερο έγκλημα (δηλαδή πέραν των όσων απαράδεκτων έγιναν να συγκαλυφθούν και κουκουλωθούν τα σκάνδαλα και να διασωθούν οι καταχραστές των εισφορών των εργαζομένων και οι καταπατητές δεκάδων άρθρων του καταστατικού) δημόσια σας απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο
Μπορείτε να μας εξηγήσετε και να μας απαντήσετε γιατί δεν συνυπογράψατε την έκθεση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΤΕ/ΔΕΗ;

Υπάρχει μήπως κάποια υπερβολή στα δεκάδες φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που αναδεικνύει η έκθεση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ;

Αν ναι, που και σε ποιο σημείο;

Συγκεκριμένα πράγματα…

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξή σας και ενώ είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ε.Ε. (και ηλεκτρονικά και εγγράφως) δεκάδες νοσηρά φαινόμενα και παραπτώματα εσείς δεν τα αναφέρετε;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας πήραν 117.589€!!(δηλαδή 40.068.451 δρχ) για περιοδείες μέσα στο 2010 και άλλα τόσα το 2011 χωρίς παραστατικά, χωρίς υπογραφές, χωρίς να αναγράφεται ο σκοπός της μετακίνησης και ο προορισμός;

· Δεν αναρωτηθήκατε άραγε ότι ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό δεν δικαιολογείται με τίποτα και ότι για να πάρει κανείς τόσα χρήματα (των συναδέλφων) για περιοδείες έπρεπε να λείπει συνέχεια από την Αθήνα και ο χρόνος να έχει 400 ημέρες;

· Δεν αναρωτηθήκατε άραγε πως μπορεί να γίνεται 3 μέλη του προεδρείου (Πρόεδρος – Γραμματέας – Ταμίας) να έχουν πάρει 117.589€ μέσα σ΄ ένα χρόνο και την ίδια ώρα 47 μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. μαζί με κάποια ακόμη στελέχη του σωματείου να έχουν πάρει συγκριτικά με τους 3 μόνο 98.051!!

· Κατά την άποψη σας αυτά δεν έπρεπε να αναφερθούν; Είναι μήπως μικρές λεπτομέρειες;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει συνάδελφος από το σύνολο των 47 συναδέλφων που συνολικά πήραν 98.051€ για περιοδείες μέσα στο 2010 που ενώ εμφανίζεται ότι πήρε 4575 ο ίδιος εγγράφως δηλώνει ότι ποτέ δεν πηρέ αυτό το πόσο.

Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό και δεν το αναφέρετε στην έκθεση σας;;

Δεν μάθατε ότι στις περιοδείες του δεν υπάρχουν παραστατικά και ότι έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή του;

Δεν αναρωτιέστε ποιος μπορεί να πήρε τα χρήματα του;

Δεν σας απασχολεί;

Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό;

Μικρή λεπτομέρεια είναι να πλαστογραφείται η υπογραφή συναδέλφου για να υπεξαιρεθούν χρήματα;

Συγκεκριμένα ο ίδιος δηλώνει ότι από τις 11 περιοδείες που τον εμφανίζουν ότι έκανε οι 9 είναι μαϊμού..!! και ότι από τα 4.575 ευρώ που τον εμφανίζουν ότι πήρε, δεν πήρε παραπάνω από 1191 ευρώ..!! Εάν δεν είναι αυτό μέγιστο παράπτωμα τότε ποιο είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξή σας δεν αναφέρατε (κάτι που αποδείχθηκε με τα επίσημα στοιχεία από τα ΕΛΤΑ) δηλαδή ότι εκδόθηκα τουλάχιστον 4 περιοδικά « Το Ενωτικό Βήμα» μαϊμού που δεν απεστάλησαν ποτέ (αφού δεν τυπώθηκαν) ενώ αυτά τιμολογήθηκαν;

Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό ;

Πληρώνουν οι συνάδελφοι για να τα βάζουν στην τσέπη κάποιοι ;

Δεν σας απασχολεί αυτό ;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξη σας δεν αναφέρετε ότι το 2010 δαπανήθηκαν για μικροαποδείξεις 45.552€ και το 2011 60.465!!!

Μικροαποδείξεις που αφορούν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς (κομμωτήρια, δαχτυλίδια, κ…., σ…. κ.α.)!!!

Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό; Δεν σας ενδιαφέρει να αναδειχθεί η βρωμιά και να την καθαρίσουμε; Ή μήπως πρέπει να την κουκουλώσουμε; Δεν σας ενδιαφέρει ποιος - ποιοι πήραν αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά για μικροαποδείξεις!!!

Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ θα μπορούσαμε να σας θέσουμε πολλά ακόμα ερωτήματα που γέννησε η περίεργη στάση σας και οι παραλείψεις στην έκθεση σας.

Όμως νομίζουμε ότι αυτά που σας θέσαμε αρκούν και περιμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις γιατί παραλείφθηκαν από την έκθεση σας όλα τα τόσα άθλια κατάπτυστα και αναμφισβήτητα γεγονότα…

Μήπως όπως λένε κάποιοι για να σας δοθεί η δυνατότητα να στηρίξετε τον Γραμματέα και Ταμία (αφού τον Πρόεδρο ως ΠΑΣΚΕ μόνοι μας τον απομακρύναμε) και να ξεπεράσατε την πρόταση μομφής που καταθέσαμε;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο για την παράταξη της αγωνιστικής συνεργασίας.

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί μπορεί μεν να ξεχάσατε να συμπεριλάβετε μια σειρά κραυγαλέες παρανομίες και αθλιότητες όμως ακόμα και αυτά που εσείς εντοπίσατε δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συγκάλυψης και ανοχής όπως διαδίδουν.

Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο γιατί στο κεφάλαιο απεργιακό ταμείο όπως οι ίδιοι λέτε «δεν κρατούνταν ούτε στο ελάχιστο τα προσχήματα».

Δηλαδή οι αποφάσεις εκταμίευσης δεν ήταν σύννομες όπως ο τροποποιημένος κανονισμός επιβάλλει δηλαδή μετά από εισήγηση της επιτροπής και με προηγούμενη αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. όχι απλά με απλή πλειοψηφία αλλά (συνειδητά για να μην γίνει καμία παραβίαση του σκοπού για τον οποίο πρέπει να διατίθενται τα χρήματα του απεργιακού ταμείου) με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 2/3.

Επιπροσθέτως δε η αναφορά σας στην έκθεση που καταθέσατε ότι «το 80% των δαπανών του Απεργιακού Ταμείου δεν το αφορούν» (που σημαίνει ότι τα ιερά χρήματα του απεργιακού ταμείου έχουν πάει για… και ότι οι απεργοί μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ που έδιναν τη συνδρομή τους για να πάρουν κάποιο βοήθημα εξαιτίας αυτού του λόγου υπέστησαν οικονομική ζημιά) είναι ένας ακόμη αυτονόητος λόγος που δεν επιτρέπει και κανονικά δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διανοηθεί ότι η Αγωνιστική Συνεργασία μπορεί να κρατήσει άλλη στάση πέρα από αυτή της υπερψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Οποιαδήποτε άλλη στάση αποχή ή λευκό θα κρατήσουν στις θέσεις τους, τους υπεύθυνους για τα όσα απαράδεκτα συντελέστηκαν και που η ΠΑΣΚΕ έβγαλε στην επιφάνεια κάνοντας την αυτοκάθαρσή της.

Επειδή όμως η στάση σας και όσον αφορά στο περιεχόμενο της έκθεσης σας αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αφήνει τεράστια ερωτηματικά σας καλούμε δημόσια να δώσετε απαντήσεις.

Κυρίως δε περιμένουμε και εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι να δούμε τι θα ψηφίσετε.

Υ.Γ. Αλήθεια δεν ακούσατε ότι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ (2 ημέρες πριν αρχίσει ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής)!! συνελήφθησαν κλειδωμένοι!!! μέσα στο ταμείο ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας; Και αυτό σας πέρασε απαρατήρητο;

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: