Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σε σας, που θα συναντηθούμε όταν μας ...ξανασώσουν!

Λεφτά υπάρχουν... μόνο για τις τράπεζες. Δημοκρατία είναι να είσαι υπέρ του Μνημονίου, της εξαθλίωσης σου, της ατιμωρησίας των πολιτικών (κι όχι μόνο). Πολιτισμένη κοινωνία είναι να καθόμαστε όλοι στον καναπέ μας. Και βία είναι να αντιδράς στη ζωή που σου κλέβουν, έτσι "στην ψύχρα", στο μισθό και στη σύνταξη που σου παίρνουν, στο σπίτι που σου αρπάζουν και στους απίστευτα συνεχείς ληστρικούς φόρους (που σε λίγο δε θα μπορείς να πληρώσεις ακόμα κι αν κάνεις ληστείες σε τράπεζες).
Τέτοια, και πολλά άλλα, συνεχίζουν να μας λένε οι πολιτικοί μας (κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους)! Και ειδικά αυτών των δυο κομμάτων, που άλλωστε, κατά αυτούς, πρέπει να κυβερνάνε για πάντα! Ακόμα και πάνω στα ερείπια!
Και πρέπει να συνεχίσουμε να καθόμαστε στον καναπέ μας για να δίνουν στις τράπεζες, από το περίφημο κούρεμα, μετρητά τα 30 δισ., μετά κι από ότι άλλα τους έχουν δώσει. Αλλά, στα Ταμεία να δίνουν... υποσχέσεις για ακίνητα (και να σου μειώνουν τη σύνταξη κάθε μήνα, ενώ οι υπόλοιποι που περιμένετε να πάρετε, ξεχάστε το ΤΙ αλλά και το ΑΝ πολλοί από σας, θα πάρετε)!
Να καθόμαστε στον καναπέ μας, να ασφυκτιούμε από τα δεσμά των νταβατζήδων, να μας τελειώνουν κάθε μέρα λίγο - λίγο, να μη μιλάνε ούτε οι μικροεπενδυτές που τους κλέβουν τις όποιες αποταμιεύσεις ό,τι ώρα θέλουν με διάφορους τρόπους, ούτε οι μικρομεσαίοι που τους λεηλατούν τα καρτέλ των πολυεθνικών, να μη μιλάμε ούτε κι όταν ακόμα δε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο από την εξωφρενική εγκληματικότητα, ούτε κι όταν οι αιματηρές κλοπές, ληστείες και αρπαγές "χτυπάνε ταβάνι"!
Και απλά, να καταντήσουμε πλήρως δουλοπάροικοι της πρώτης αποικίας της τρόικας, της Μέρκελ και των όποιων πολιτικών επιλέγουν την προδοσία και την κωλοκαρέκλα τους (που ΕΜΕΙΣ τους τη δίνουμε) !

Να καθόμαστε στον καναπέ μας για να μας επιβάλλουν και στημένες εκλογές. Τις οποίες, μας τις επιτρέπουν ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ, αρκεί να ψηφίσουμε ό,τι αυτοί γουστάρουν. Και να νομίζουμε ότι έτσι μίλησε (πάλι) ο κυρίαρχος λαός. Για να... μιλήσει τον Ιούνιο κι ο Σαμαράς π.χ. - ως ο επόμενος Γιωργάκης - εξαγγέλλοντας το νέο πακέτο λιτότητας των 13 δις, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, το νέο ληστρικό φορολογικό νομοσχέδιο, και άλλα τέτοια. Με τη συγκυβέρνηση Βενιζέλου (στην εξουσία να είμαστε κι ας πάνε οι μισθοί στα 200 ευρώ) που θα ξανασώσουν την Ελλάδα!

Πρώτοι εσείς που έχετε οικογένειες και υποχρεώσεις, εσάς που σας διαλύουν, που σας κλέβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, πρέπει να ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ με τη μοιρολατρία. Με την παθητικότητα και την υποχώρηση. Με το σκύψιμο του κεφαλιού. Με τον συμψηφισμό των ευθυνών που ανήκουν στους Πάγκαλους αλλά μας τις φορτώνουν ΕΜΑΣ. Φτάνει πια με τη δημοκρατία της μορφωτικής και κοινωνικής παρακμής και της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Με τη δημοκρατία της διάλυσης των πάντων και την απίστευτη ατιμωρησία των πολιτικών (κι όχι μόνο)!

Καταλάβετε κι εσείς ότι, κάθε εξουσία (και ειδικά τέτοιες κυβερνήσεις), αποθρασύνεται και προχωράει όλο και πιο πολύ, όσο δεν συναντά αντιστάσεις. Προχωράει ακάθεκτη στο πλήρες ξεζούμισμα σας, τρομοκρατώντας σας. Κι ενώ ξέρετε την αλήθεια, είδατε και με το πέρασμα του χρόνου, κι όσοι δεν πιστεύατε από την αρχή! Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντιστάσεις από εσάς.

Μην αποπροσανατολίζεστε. Δυο πράγματα προέχουν πάνω από όλα.
α) Το σύστημα, που μας έφερε μέχρι εδώ, πρέπει να ανατραπεί.
β) Να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ όσοι μας έφεραν ως εδώ κι όσοι μας αποτελειώνουν και τώρα.

Μόνο αυτά προέχουν τώρα! Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα αν ακούτε π.χ. "ότι έγινε, έγινε, να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα"! Όχι. Δεν είναι έτσι! Αυτά είναι δικά τους και μόνο αυτούς συμφέρουν!

Έχετε (αλλά κι έχουμε κι οι υπόλοιποι) υποχρέωση να διεκδικήσουμε. Για σας τους ίδιους, για τους δικούς σας και για τη χώρα μας! Με κάθε δυναμική κινητοποίηση και με κάθε τρόπο που δεν θα τους δίνει δικαιώματα για άνανδρες καταστολές. Και πρώτα από όλα, μέσα από την ίδια την καθημερινότητα.

Είναι η ώρα να γευτούν τη νόμιμη απάντηση του κόσμου στη δική τους βία, στις δικές τους κλεψιές και το πλιάτσικο! Οι "λεφτά υπάρχουν", οι "σώσαμε τη χώρα", οι κωλοτούμπες "αντιμνημονιακοί", οι επαγγελματίες πολιτικοί και κυβερνώντες, οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες και οι φαρισαίοι, το πάμπλουτο παπαδαριό των Βατοπεδίων, τα «λευκά κολάρα» και οι υποδουλωτές μας!

Έχω γράψει (κι εγώ) αρκετά πράγματα στα προηγούμενα άρθρα, και σε αυτό το site. Υπάρχουν. Δυστυχώς όλα βγήκαν, γιατί, επίσης δυστυχώς, ήταν πανεύκολη η πρόβλεψη τους. Δε θα συμπληρώσω τώρα κάτι άλλο.

Κάποια στιγμή θα σηκωθείτε από τον καναπέ. Μπορεί και τώρα σύντομα, που θα μας "ξανασώσουν". Πιθανότατα τότε όμως, θα είναι αργά (αν δεν είναι ήδη)!

Νάσος Σκούρας - Πύργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: