Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Επιδεινώθηκε η οικονομική ύφεση στην Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Η Ισπανία κατρακύλησε στην ύφεση το πρώτο εφετινό τρίμηνο, για δεύτερη φορά από το 2009
Πιο βαθιά στην ύφεση «γλίστρισε» η Ισπανία το δεύτερο εφετινό τρίμηνο, καθώς τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι πλήττουν τη ζήτηση και αυξάνουν τις τιμές που πρέπει να πληρώνουν οι καταναλωτές για πολλά προϊόντα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, το ισπανικό ΑΕΠ μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,4% έναντι του πρώτου τριμήνου, όταν είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%.
Σε ετήσια βάση, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 1%.
Η Ισπανία κατρακύλησε στην ύφεση το πρώτο εφετινό τρίμηνο, για δεύτερη φορά από το 2009, ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε κατάσταση στασιμότητας μέχρι και τα μέσα τουλάχιστον του 2013.
Την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης «παραμένουν πολύ δύσκολες και ευάλωτες σε σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους».Οι φόβοι περί πλήρους διάσωσης της Ισπανίας άσκησαν πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα τις τελευταίες εβδομάδες, στέλνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ τις αποδόσεις τους.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ οδήγησαν σε αποκλιμάκωση των πιέσεων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: