Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Χαλυβουργία: Το crash test για την άγρια καταστολή που έρχεται

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ενεργοποίησε την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τις δυνάμεις καταστολής και σε συνεργασία με τους ήδη από καιρό ενεργοποιημένους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς «έσπασαν» την απεργία στη Χαλυβουργία, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο και πιο κραυγαλέο τρόπο ότι βρίσκεται στην υπηρεσία των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε χιλιάδες άλλες στην Ελλάδα του 2012 και σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, επιβάλλεται καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και υλοποιείται με σταθερό τρόπο το σχέδιο της κοινωνικής γενοκτονίας.
Για την τρικομματική κυβέρνηση, το «δικαίωμα στην εργασία», σε μια χώρα όπου η ανεργία καλπάζει και ο λαός εξαθλιώνεται κάθε ημέρα που περνά όλο και πιο πολύ, ισοδυναμεί με τη μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε «πρότυπο», για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στρατόπεδο εργασίας.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της μνημονιακής παλινόρθωσης χωρίς καμία επαναδιαπραγμάτευση, όταν αναφέρεται στο «δικαίωμα στην εργασία» δεν εννοεί τίποτα περισσότερο από το «δικαίωμα» των κεφαλαιοκρατών και της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους.

Το «σπάσιμο» της απεργίας των ηρωικών χαλυβουργών δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής, λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή αγριότητα των δυνάμεων καταστολής στη Μαδρίτη, όπου οι αστυνομία μεταξύ άλλων άνοιξε πυρ εναντίον των ανθρακωρύχων ακόμη και με πλαστικές σφαίρες.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, όσο η κρίση βαθαίνει, όσο χάνουν τον κοινωνικό και πολιτικό έλεγχο και κυρίως όσο οι αγώνες των εργαζομένων κλιμακώνονται, αποκαλύπτουν το σκληρό τους πρόσωπο, δείχνουν την αναλγησία τους και καθιστούν δηλωτική την πρόθεσή τους να συντρίψουν τους αγώνες των λαών για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρέπεια, για το στέριωμα της δημοκρατικής διαδικασίας, για κοινωνική απελευθέρωση, για εθνική ανεξαρτησία και για λαϊκή κυριαρχία .

Εν όψει του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, διαδικασίας που έχει λάβει την κωδική ονομασία «αποκρατικοποιήσεις», η τρικομματική κυβέρνηση πραγματοποίησε πρόβα τζενεράλε και crash test για την άγρια καταστολή η οποία είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, και θα κλιμακωθεί επικίνδυνα όσο οι λαϊκές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές αντιδράσεις εντείνονται και δυναμώνουν σε όλους τους χώρους δουλειάς και στους δρόμους της πρωτεύουσας και των υπόλοιπων αστικών κέντρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ήδη αναφέρουν ότι η καταστολή που θα ακολουθήσει, της οποίας πρώτη ένδειξη αποτελεί το βίαιο «σπάσιμο» της απεργίας διαρκείας των χαλυβουργών, θα θυμίζει την πρώιμη μεταπολιτευτική περίοδο.

Η βίαιη επίθεση στους ηρωικούς απεργούς της Χαλυβουργίας αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης και στο σύνολο των εργαζομένων σε μια χώρα η οποία υφίσταται ήδη τις καταστροφικές συνέπειες της σφοδρής κρίσης, που εκτός από οικονομική και πολιτική είναι κοινωνική και πολιτιστική.Χρέος ολόκληρου του ελληνικού λαού είναι να σταθεί αλληλέγγυος όχι μόνο στον αγώνα των Χαλυβουργών αλλά και στους αγώνες που θα δώσουν τους επόμενους μήνες οι Ελληνες εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, όταν η τρικομματική κυβέρνηση κατόπιν των υποδείξεων και των εντολών των δανειστών και των ντόπιων και ξένων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας θα επιχειρήσει το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να κάνουν πλιάτσικο ανενόχλητα τα ξένα οικονομικά συμφέροντα.Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ενότητα του ελληνικού λαού, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων και των οργανώσεων της Αριστεράς, είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η μετατροπή της πατρίδας μας σε εργασιακό κάτεργο της Ευρώπης. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα.
axiaplus

Δεν υπάρχουν σχόλια: