Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

3η Σεπτέμβρη 1974 - 3η Σεπτέμβρη 2012.. Ο αγώνας για δημοκρατία και λαική εξουσία συνεχίζεται

Και μόνο που σήμερα κάποιοι αντιμετώπισαν την 3η του Σεπτέμβρη σαν μνημόσυνο αλλά και σαν θέατρο των μικροπολιτικών τους αντιπαραθέσεων μαρτυρά ότι τίποτα δεν καταλάβανε από το μεγαλείο της ημέρας!
Όχι κύριε Λοβέρδε δεν είναι η 3η Σεπτέμβρη η ημέρα για να κάνετε τα νάζια σας με τον χοντρουλή! Ούτε εσείς Αννούλα μας γλυκιά να παριστάνετε την πολιτικοποιημένη και την διαφωνούσα!!!!
Καλά εσείς Μιχάλη μας έτσι κι αλλιώς είστε αδιάβαστος!!!!
Την Τρίτη Σεπτέμβρη του 74 ένας λαός ταλαιπωρημένος από εμφυλίους , διχασμό, δικτατορίες, αντιπαραθέσεις και το κομματικό κράτος και παρακράτος της δεξιάς , με μπροστάρη τον Ανδρέα Παπανδρέου διατράνωσε το αίτημα του για δημοκρατία ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη και δημιούργησε το ιδεολογικό περίγραμμα που στις 18 ΟΚΤΩΒΡΗ του 81 θα γινόταν ποτάμι που θα έφερνε την κοινωνική αλλαγή και τον λαό στην εξουσία! Θα έβαζε την δεξιά στο περιθώριο και θα απελευθέρωνε τις δυνάμεις εκείνες που θα μας οδηγούσαν σε μια πραγματική λαϊκή δημοκρατία !
Και ήρθατε εσείς Ανδρέα μας ,εσείς Ανουλα μας,εσείς Μιχάλη μας και μαζί με τον ακατονόμαστο Γιωργάκη Τσαντ να οδηγήσετε τον φορέα, το κίνημα ,το ποτάμι εκείνο σε μια νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη κυβερνωντας με φασίστες τύπου Αδωνη και Καρατζαφέρη , τραπεζίτες τύπου Παπαδημου και αλλα τέτοια εκτρώματα! Και εν τέλει στο όνομα μιας αβέβαιης και αμφιβόλου ποιότητας Ευρωπαικής πορείας, στηρίζετε σήμερα την κυβέρνηση του μπλε μετώπου του ανεκδιήγητου Σαμαρά κάνοντας επίθεση σε κάθε λαϊκή κατάκτηση που κερδηθηκε με αγώνες και αίμα τα τελευταία 50 χρόνια!

Ε λοιπόν χάρη μας κάνατε που είσαστε απόντες!
Ετσι κι αλλιώς η 3η Σεπτέμβρη δεν γιορταζόταν στο πανυγηράκι που έστησε για τους δικούς του λόγους ο Βενιζέλος.
Η 3η Σεπτέμβρη γιορτάζεται κάθε μέρα εκεί που γίνονται απεργίες, κινητοποιήσεις, λαικές εκδηλώσεις που θα ανατρέψουν εσάς και τις πολιτικές σας! Την 3η του Σεπτέμβρη την γιορτάζουμε με τους εργάτες, τους μετάναστες, τους κατατρεγμένους, τους άνεργους που εσείς δημιουργήσατε! 
Και το μεγάλο γλέντι, έκεινο, το μεγαλύτερο θα γίνει πάνω στο πολιτικό σας κουφάρι, όταν ο λαός μας θα ξανάρθει στην εξουσία, οταν θα γινει αφέντης στην χώρα!!!!!
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: