Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κύριος Ευάγγελος και τα απλά μαθηματικά της ΔΕΗ

Έτσι όπως το πάνε με την υπόθεση του κυρίου Ευάγγελου, θα ξεχάσουμε και τα μαθηματικά, που ξέρουμε.
Η διοίκηση της ΔΕΗ δεν κρύβει διαρκώς την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, προβάλλοντας διαρκώς το θέμα των οφειλών του Δημοσίου προς αυτή.
Για τα δανεικά κι αγύριστα της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου, ούτε κουβέντα.
Έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας Πεπόνης και να διατάξει σχετική έρευνα, για να φτάσει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, όπου και συζητήθηκε το σύνολο των χρεών της ΑτΕ, τα οποία φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, όπως σας αποκαλύψαμε.
To tsantiri.gr, λοιπόν, πληροφορείται ότι τελικά η εισήγηση για διακοπή της σύμβασης προμήθειας με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ – την οποία είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή της και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – έγινε δεκτή από το Δ.Σ.
Άσχετα αν ακόμα και σήμερα, δηλαδή τέσσερις μέρες μετά, δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση για το θέμα.
Ούτε λέξη.
Τα πράγματα, συνεπώς, είναι πολύ απλά.

190 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει, λένε, το Δημόσιο προς τη ΔΕΗ.

150 εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ προς την Επιχείρηση.

Αντί, λοιπόν, να ψάχνουν χρήματα από κρατικούς φορείς, πιέζοντάς τους οικονομικά, με αποτέλεσμα αυτοί να ασφυκτιούν και, είτε να κόβουν παροχές προς τους πολίτες, είτε να τους φορτώνουν με επιπλέον βάρη, ας φροντίσουν κατ΄ αρχάς να εισπράξουν τα δανεικά κι αγύριστα από τον κύριο Ευάγγελο, να ανασάνουν τα ταμεία της ΔΕΗ, μέχρι να πάρουν ανάσα και τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ και οι υπόλοιποι οργανισμοί του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: