Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ στην Αθήνα, τα μέτρα στο τραπέζι, οι εργαζόμενοι στους δρόμους

Με δυναμικά συλλαλητήρια θα «υποδεχτούν» οι έλληνες εργαζόμενοι την γερμανίδα καγκελάριο την Τρίτη 9/10 στην Αθήνα (συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα). Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα, με συλλαλητήριο στις 6 μ.μ.
Σε τρίωρη στάση εργασίας από τη 1 μέχρι τις 4 μ.μ. και σε συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 9/10 με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ τη Δευτέρα θα διεξαχθεί κανονικά το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Η Αθήνα αναμένεται να μετατραπεί για μια ακόμη φορά σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, ενδεχόμενως και με την παρουσία των νέων υδροφόρων της αστυνομίας, πέρα από τις δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και μοτοσικλετιστών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καθώς και το γνωστό φράχτη στο πλάι της Βουλής.
Η καγκελάριος θα φτάσει στην ΑΘήνα την Τρίτη για συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά, με τα γερμανικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως φέρνει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της άλλωστε, «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης. Το Βερολίνο αντιλαμβάνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ αναφέρονται τα εξής:
«Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να μη γνωρίζει πού πατά και πού βρίσκεται. Η μόνη μάχη που δίνει η κυβέρνηση είναι αυτή της επικοινωνιακής διαχείρισης της εξαπάτησης του ελληνικού λαού και του εκβιασμού του να δεχτεί και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο θα είναι μια ακόμα επίδειξη υποταγής στα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου από μια κυβέρνηση που βουλιάζει από τους αγώνες των εργαζομένων.»

«ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα θέλουν το «πακέτο» των νέων αβάσταχτων μέτρων να οριστικοποιείται μέχρι την Κυριακή το βράδυ, και να συζητείται μια ακόμη φορά μεταξύ των συγκυβερνώντων αρχηγών κομμάτων πριν πάει στη Βουλή για ψήφιση. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θέλει άλλωστε να μεταβεί στη Σύνοδο του Eurogroup έχοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στα χέρια του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αυξηθούν τα ποσοστά περικοπής των συντάξεων άνω των 1.000€ και θα μειωθούν περαιτέρω οι αγροτικές συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: