Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τρίκαλα: Μετά τους μαθητές παρήλασε η κοινωνία

 Στο δρόμο βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων και οι πολίτες των Τρικάλων, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα μνημονιακά μέτρα και τον ραγδαίο εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Βροντερό παρών έδωσαν οι πολίτες των Τρικάλων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για αντιμνημονιακές και αντιφασιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Από νωρίς, κόσμος από ολόκληρο το φάσμα της αριστεράς αλλά και του αναρχικού χώρου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κοινωνικό στέκι Rossonero) συγκεντρώθηκε στα πεζοδρόμια των δρόμων απ' όπου θα περνούσε η μαθητική παρέλαση αφού υπήρχε μια πληροφορία ότι οι χρυσαυγίτες της πόλης θα έκαναν απόπειρα να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο μπροστά στη ΣΜΥ. Τα ναζιστικά απολιθώματα τελικά, φοβούμενα τις αντιδράσεις του συγκεντρωμένου κόσμου, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν.

Μετά το πέρας της παρέλασης των μαθητών, ο κόσμος που βρισκόταν συγκεντρωμένος στο πεζοδρόμιο, κάτω από ένα τεράστιο πανό με αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά συνθήματα επιχείρησε να κάνει πορεία. Μετά από κάποιες σύντομες αψιμαχίες με τους αστυνομικούς, οι κάτοικοι των Τρικάλων κατάφεραν τελικά να μπούνε στο δρόμο και να διαδηλώσουν, φωνάζοντας το δικό τους "όχι" στο φασισμό, καθώς και στα μέτρα και τις πολιτικές της εξαθλίωσης.
left
foto trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: