Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πέφτει η κυβέρνηση;

“ Κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εξαφανίζονται ”
Κακά τα ψέμματα. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε αυταρχισμό και στην εκδήλωση σαδιστικών προς το λαό τάσεων τα πλέον τριτοκοσμικά καθεστώτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ και λίγους μήνες, αφού η τρικομματική κυβέρνηση σχηματίσθηκε κατόπιν της εφαρμογής του σχεδίου κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού από όλα τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, το εγχώριο παρακράτος, την μιντιοκρατία, την τραπεζοκρατία και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, υλοποιεί την επικίνδυνη πολιτική της που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς: Στρατός στους δρόμους, διώξεις δημοσιογράφων, λογοκρισία, χατίρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες, βασανισμοί διαδηλωτών, ανηλεής ξυλοδαρμός πολιτών, προσπάθεια γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υποτέλεια και υποταγή στο Βερολίνο και στους δανειστές, λαοκτόνα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, καθώς οι ηγεσίες των κομμάτων τα οποία τη συγκροτούν άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό και άλλα πράττουν.

Ήδη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά από τη συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα βιώνει τις δικές του εσωτερικές αντιφάσεις, τις οποίες μεταδίδει στους συνεργάτες του. Πως θα ψηφίσει ένα, έστω και δήθεν, αριστερό κόμμα τα μέτρα στα εργασιακά; Αν η Δημοκρατική Αριστερά δεν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και υπερψηφίσει τα μέτρα, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η νέα κυβίστηση αυτή τη φορά θα σημάνει και το πολιτικό τέλος τόσο του ιδίου του Φώτη Κουβέλη, όσο και των συν αυτώ, αλλά και του πολιτικού κόμματος του οποίου ηγείται. Αν η Δημοκρατική Αριστερά αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τεθεί αντίστοιχα τέτοιο ζήτημα και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη εμφανίζει σημάδια διάλυσης. Στην πραγματικότητα πολύ δύσκολα θα επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται και όπως λένε στην ... δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Όπως επίσης πληροφορείται το Periodista βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν αντάρτικο, αλλά μένει το δούμε στην πράξη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλά για λεονταρισμούς στα πηγαδάκια της βουλής. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επίσης υποστηρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις που έχουν ότι «δεν έχουμε δει ακόμη τα μέτρα, δεν έχουμε γνώση αυτών, ώστε να ξέρουμε αν θα τα ψηφίσουμε». Τι θα συμβεί λοιπόν; Θα μείνουν μόνοι τους ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Γιάννη Στουρνάρα να σχεδιάζουν, παρέα πάντοτε με την Τρόικα, πως θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο και πως θα ισοπεδώσουν την ελληνική κοινωνία; Η τα μέτρα θα περάσουν και μετά η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ελληνική κοινωνία στους δρόμους πλέον;

Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του Periodista, δίνουν ρεσιτάλ αλαζονείας, σε συζητήσεις που πραγματοποιούν μεταξύ τους. Ταυτόχρονα δημοσκοπήσεις, οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ, το φως της δημοσιότητας και έχουν «τρελάνει» τους δημοσκόπους, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ακόμη και με ποσοστό της τάξης 10%, με τη Νέα Δημοκρατία να «πιάνει» οριακά το 20% και τη Χρυσή Αυγή να ανεβαίνει, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να εξαφανίζονται. Η κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας είναι που οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του να συζητούν για την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς ή για την ίδρυση νέου φορέα με "ευρωπαϊκό" προσανατολισμό και τοποθέτηση στο Κέντρο του πολιτικού συστήματος. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πλήρη εικόνα των κρυφών δημοσκοπήσεων, οι οποίες μένουν καλά κλεισμένες σε συρτάρια. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους πολιτικούς κύκλους «Αν τελικά η Δημοκρατική Αριστερά φερθεί, όπως πρέπει να φερθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αγνοώντας τον πολιτικά ημιθανή Ευάγγελο Βενιζέλο, καταψηφίσει το καταστροφικό πακέτο μέτρων, τότε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να πέσει και να υπάρξει ελπίδα να σωθεί η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: