Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Υπ.Απασχόλησης προς νέους: "Μην είστε επιλεκτικοί, δεχτείτε οποιαδήποτε δουλειά"

Σάλος προκλήθηκε στην Ιταλία, έπειτα από δήλωση της Ιταλίδας υπουργού Απασχόλησης Ελσα Φορνέρο η οποία προσκάλεσε τους νέους Ιταλούς να είναι ταπεινοί και να μην είναι πολύ επιλεκτικοί στον αγώνα για εύρεση εργασίας.
Η υπουργός λοιπόν που πριν ένα χρόνο έκλαψε δημοσίως την ώρα που ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας στον ιταλικό λαό, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φοιτητές πως οι νέοι «δεν πρέπει να είναι πολύ choosy (επιλεκτικοί) στην εύρεση εργασίας. Καλύτερα να δέχεστε την πρώτη πρόταση και μετά να διαπιστώσετε από μέσα πως είναι. Μην περιμένετε την ιδανική θέση». Την ώρα που η ανεργία στην γειτονική χώρα καλπάζει επικίνδυνα φτάνοντας το 12,5% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η δήλωση της Φορνέρο εξόργισε τους άνεργους Ιταλούς οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία. Ο όρος «choosy» κυκλοφόρησε αστραπιαία στο διαδίκτυο, ενώ έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και σατιρικά σόου που τον αξιοποίησαν στο έπακρο.
Την ίδια στιγμή βέβαια δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που κάνουν αναφορά στην επαγγελματική πορεία των παιδιών της υπουργού, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα Libero «η 40χρονη κόρη της Σίλβια είναι ήδη αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, (σχολή όπου διδάσκουν κι η μητέρα της κι ο πατέρας της ο οικονομολόγος Μάριο Ντεάλιο). Όμως καθώς η Σίλβια είναι ταπεινή, βρήκε και μια δεύτερη δουλειά, κι είναι υπεύθυνη ερευνών στο Ιδρυμα HuGeF το οποίο χρηματοδοτείται από το τραπεζικό ίδρυμα San Paolo (δηλαδή από την τράπεζα Banca Intesa της οποίας σύμβουλος είναι η Φορνέρο)».
Κανείς βέβαια δε μπορεί να ξεχάσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι σχετικά με την μονοτονία της σταθερής εργασίας καλώντας τους νέους «να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δε θα έχουν μόνιμη θέση εργασίας για μια ζωή. Τι μονοτονία; Είναι ωραίο να αλλάζεις δουλειά και να αντιμετωπίζεις προκλήσεις». Ο γιος του Τζοβάνι μάλλον άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του μια και στα 43 του έχει εργαστεί στην City Group και την Morgan Stanley, της οποίας υπήρξε κι αντιπρόεδρος, στην γαλακτοκομική εταιρία Parmalat και σήμερα δηλώνει άνεργος.
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: