Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πρόβες τροϊκανής χούντας

Καθώς η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε ηθικοπολιτική αποσύνθεση και αδυνατεί να πείσει ακόμη και πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές για την αναγκαιότητα των αντικοινωνικών μέτρων, καταφεύγει στην κρατική καταστολή και τον ωμό αυταρχισμό -ιδεολογικό, συμβολικό, αλλά και άκρως υλικό.
Η κυβέρνηση κυβερνάει ελέω τρόικας. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έδωσε δίκιο στην τρόικα, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης να ψηφίζει η Βουλή όχι εφάπαξ, αλλά ξεχωριστά για καθεμιά ιδιωτικοποίηση.
Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, που καθημερινά μετατρέπεται σε σκηνικό "τροϊκανής χούντας", συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με γεγονότα όπως η προκλητική στάση Δένδια, που συγκαλύπτει βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, ακόμη κι όταν οι ιατροδικαστές πιστοποιούν και ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. Ο Δένδιας δεν ενεργεί αυτοβούλως. Υλοποιεί τη γραμμή Σαμαρά, ο οποίος εναποθέτει στην κρατική καταστολή τις προσδοκίες να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις κατά του Μνημονίου.


Χθες ήρθε η σειρά και της ΕΡΤ, με τη λογοκριτική παρέμβαση στο έργο δημοσιογράφων οι οποίοι τόλμησαν να αναφερθούν με συντομία στα βασανιστήρια. Οι κυβερνητικοί εγκάθετοι στην Αγία Παρασκευή ζηλεύουν, φαίνεται, την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ... Με τον πανικό τους οι εγκάθετοι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για βασανιστήρια και αποκαλύπτουν τον ψευδόμενο Δένδια. Σε όλα αυτά προστίθεται και η περιπέτεια Βαξεβάνη.

Στρατιωτικοί και αξιωματικοί "φρουρούσαν" την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή υποκαθιστούσαν την αστυνομία στο έργο της τήρησης της δημόσιας τάξης. Αν αυτό δεν είναι πρόβα εκτροπής, τότε τι είναι; Πέρυσι είχε μεταδοθεί φιλμ από άσκηση σε στρατιωτική μονάδα στο Κιλκίς με στόχο την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ο Δένδιας προσωποποιεί την απόλυτη προσήλωση στην ακραία καταστολή, καθώς και την ψευδαίσθηση ότι η Ν.Δ. μπορεί να ανακόψει τις διαρροές της προς τη Χρυσή Αυγή υιοθετώντας τον χρυσαυγιτισμό. Ο υπουργός (κατ' ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη, εμπνευστής του "κουκουλονόμου", τώρα φοράει κουκούλες, δηλαδή προστατεύει, όσους αστυνομικούς χρυσαυγίτες έχουν αναλάβει τον ρόλο του δυναμικού παρακράτους. Ακόμη και τα όψιμα μέτρα καταπολέμησης του ρατσιστικού εγκλήματος αφήνουν εκτός αστυνομικής προστασίας τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αυτούς δηλαδή που κατά κανόνα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στη θρασύδειλη κακοποιό δράση των ρατσιστών.

Και καλά οι καθαρόαιμοι δεξιοί! Αυτοί δεν έχουν ευαισθησίες για στοιχειώδη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας. Στο κάτω - κάτω ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα! Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι τι πράττουν; Η ΔΗΜ.ΑΡ. πώς ανέχεται τους Δένδιες στην Κατεχάκη και την Αγία Παρασκευή; Τα διορισμένα στελέχη της στη διοίκηση της ΕΡΤ γιατί σιωπούν; Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, απορροφημένο από το φλερτ με τη Ν.Δ., δεν διαβλέπει ότι με την ανοχή του στα εγκλήματα και τη λογοκρισία ακυρώνεται ιστορικά και εκτίθεται ανεπανόρθωτα ηθικοπολιτικά; ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. δεν διαθέτουν το πρόσχημα ότι η καταστολή είναι αναγκαία, γιατί διαφορετικά η χώρα θα βγει εκτός ευρώ και θα χρεωκοπήσει. Εκτός κι αν έχουν προσχωρήσει ψυχή τε και σώματι στη στρατηγική του κράτους έκτακτης ανάγκης, αυτή που ιδεολογικά θεμελιώνεται με τις "αναβιώσεις" της Βαϊμάρης και τη θεωρία των "δύο άκρων", δηλαδή αν συμπράττουν στην πορεία προς την εκτροπή, στην τροϊκανή χούντα.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: