Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Γιάννη Τεκίδη
‘’..σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λυντσάρισμα βουλευτές αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία΄΄
Είναι η ανακοίνωση-απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ στην ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των εργασιών της πρόσφατης συνδιάσκεψης του κόμματος. Είναι η πλήρης εικονογράφηση της πολιτικής αθλιότητας και αλητείας ενός κειμένου το οποίο υποτίθεται ότι απαντά στον Α.Τσίπρα. Δεν μας εκπλήσσει φυσικά το ακραίο εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα το οποίο επιχειρεί με Γκεμπελικό τρόπο να στήσει η ΝΔ αναζητώντας τρόπο διαφυγής από την ουσία της καταστροφικής πολιτικής της. Ο κυβερνητικός της εκπρόσωπος ο οποίος έχει εργολαβικά αναλάβει την εξύβριση, την πρόκληση και την συκοφαντία σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καθημερινή βάση, μας έχει προ καιρού προϊδεάσει για την…ποιότητα της λεκτικής του αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας δρέπει δάφνες για το λεκτικό και πολιτισμικό της επίπεδο και αναμενόμενη είναι σε τέτοιες πολιτικές περιόδους η ένταση, οι χαρακτηρισμοί, ακόμη και η πολεμική στα πλαίσια όμως μιας στοιχειωδώς έντιμης αντιμετώπισης του πολιτικού αντιπάλου. Η ύβρις, η συκοφαντία, η προβοκάτσια και η διαστρέβλωση καταφανής και χυδαία των θέσεων και των πρακτικών του αντιπάλου σου, συνιστούν χαρακτηριστικά δράσης ολοκληρωτικών προπαγανδιστικών μηχανισμών.
Ένα τέτοιο κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό βιώνει τελευταία η κοινωνία μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται, λέει, η ΝΔ τη δραχμή και τη χρεοκοπία της χώρας. Παράδοξο και αφελές το κυβερνητικό επιχείρημα, εφόσον οι μεγαλοκαταθέτες στις ελβετικές και ανά την Ευρώπη τράπεζες, οι οποίοι ποντάρουν στη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή για να αγοράσουν κοψοχρονιά με τα ευρώ τους την Ελλάδα, είναι ακραιφνείς οπαδοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, της ΝΔ, την οποία στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά, εξυπηρετώντας τα δικά τους στενά ταξικά συμφέροντα. Το περίφημο λόμπι της δραχμής ελλοχεύει και καραδοκεί μέσα στους κόλπους της πολιτικής συντήρησης, της οπισθοδρόμησης, της αρπαγής και της ρεμούλας, και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού του εκφραστή που είναι κυρίως η ΝΔ. Αυτό το κόμμα εξάλλου ως επικεφαλής της συγκυβέρνησης με τις πολιτικές του οδηγεί με ακρίβεια τη χώρα στην χρεοκοπία.
Ακόμη η φαιά κυβερνητική προπαγάνδα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υποστήριξη στη τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, επαναφέροντας ανερυθρίαστα στο προσκήνιο την επαίσχυντη θεωρία των άκρων, τοποθετώντας όμως αυτή τη φορά στο ένα άκρο όχι τους…αναρχοκομμουνιστές όπως οι κατάπτυστοι συνήθιζαν μέχρι τώρα, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστή η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει κατεπανάληψη διατυπωθεί για την δράση των γνωστών-αγνώστων της ασφάλειας και άλλων κρατικών μηχανισμών καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, με τις κουκούλες, καθώς και των διαφόρων λούμπεν στοιχείων, που προβοκάρουν όλοι μαζί τις ειρηνικές εκδηλώσεις, πορείες και συλλαλητήρια των εργαζομένων, προκειμένου οι τελευταίοι να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους. Απέναντι στην προβοκατόρικη δράση αυτών που δήθεν καταγγέλλει η ΝΔ, ήταν και θα είναι σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως θα είναι απέναντι στη βαθειά ταξική της πολιτική που γεννά την άλλη τρομοκρατία, την τρομοκρατία που ακούει στο όνομα φτώχεια, εξαθλίωση, κοινωνικό περιθώριο, απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, βίαιη μεταφορά πλούτου στους έχοντες και κατέχοντες, της τρομοκρατίας τέλος που έγινε ο ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας χιλιάδων συμπατριωτών μας, μπροστά στα αβυσσαλέα αδιέξοδα που βίωναν.
Για τους λαθρομετανάστες, τους εργατοπατέρες του κρατισμού και τα Σκόπια τι να πει η τι να πρωτοθυμίσει κανείς στην ανεκδιήγητη κυβερνητική προπαγάνδα. Τον δράστη που ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος θυμίζει για τα παραπάνω το περισπούδαστο γραφείο τύπου της ΝΔ. Να θυμίσουμε την αλλοπρόσαλλη πολιτική του νυν ηγέτη της Α Σαμαρά, ως υπουργού εξωτερικών στη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1991, τις εθνικιστικές του κορώνες και τελικά την υπονόμευση της επωφελούς για εμάς πρότασης-λύσης Πινέιρο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ονοματοδοσίας της ΦΥΡΟΜ. Να θυμίσουμε τις κραυγές του την ίδια εποχή για το άνοιγμα των συνόρων προκειμένου να υποδεχθούμε τα αδέλφια μας τους βορειοηπειρώτες και αντί αυτών, αυτοί που κυρίως κατέκλυσαν την χώρα μας ήταν οι δραπέτες των φυλακών του Χότζα και Αλία, κατά κόρο κακοποιά στοιχεία. Ύστερα η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, η υπογραφή του συμφώνου του Δουβλίνου και η ψοφοδεής αντίδραση της χώρας μας στους κόλπους της ΕΕ για το πιεστικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, είναι προϊόντα των γαλαζοπράσινων πολιτικών και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος τους κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες, αγροτοπατέρες και όλο τον εσμό των τρωκτικών του κρατικού κορβανά καλά θα κάνει η ΝΔ και το γραφείο τύπου της, να τους αναζητήσει στα ίδια τα δικά της κομματικά σπλάχνα, γιατί αυτή αποτέλεσε τον ένα από τους δύο θύλακες επώασης μετεμφυλιακά και μεταχουντικά όλων αυτών των ‘’μπουμπουκιών΄΄, που ξετσίπωτα τώρα θέλει να φορτώσει στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: