Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

600 παραπάνω ονόματα στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ - Μετά τη συγκάλυψη, υποψίες πλέον και για αλλοίωση

Με 600 παραπάνω ονόματα, που "έλειπαν" από την αρχική της εκδοχή, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ έρχεται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο.

Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατήγγειλε ότι η νέα λίστα, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, περιέχει 600 περισσότερα ονόματα. Γεγονός που ενισχύει την κατηγορία προς όσους είχαν διαχειριστεί την πρώτη λίστα ότι όχι μόνο προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση και να προστατεύσουν τους μεγαλοκαταθέτες από τον έλεγχο της εφορίας, αλλά επιπλέον αλλοίωσαν και τα ονόματα που αυτή περιείχε. 
"Ο λαός μας απαιτεί να μάθει και να αποδοθούν ευθύνες", τονίζει σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητώντας επιπλέον να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκάλυψης και αλλοίωσης της λίστας. 
Στην καθυστέρηση στη διαλεύκανση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής. στέκεται σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ρωτάει επιπλέον την κυβέρνηση αν ...
σκοπεύει να αξιοποιήσει τη λίστα "ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών".
Περισσότερα www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: