Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γίνεσαι Τούρκος, Διάκο μου, τον Μπίστη σου ν΄ αλλάξεις;

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
«Λευτεριά, για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί. Τώρα σίμωσε και κλάψε, εις του Μπίστη το κορμί». Νισάφι πια με τα ραπίσματα που δέχεται ο καταραμένος τούτος τόπος! Δεν μας έφταναν τα βάσανά μας, είχαμε και την παραίτηση του Μπίστη από τη θέση του Υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜ.ΑΡ., επειδή καταψηφίστηκε λέει η εισήγησή του για τη δημιουργία φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ. Με το συμπάθειο πάντως, αλλά η τοποθέτηση του Μπίστη, του ανθρώπου που έχει διασπάσει πέντε κόμματα και πάει με το καλό για το έκτο, σε κάτι που έχει σχέση με διεύρυνση, μόνο ως λεπτή ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί. Μπίστης και διεύρυνση συνιστούν, ως δίδυμο, αντίφαση εν τοις όροις, είναι σαν να τοποθετείς τον Κόμη Δράκουλα υπεύθυνο αιμοδοσίας στον Ευαγγελισμό.
Η άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ., πάντως, στενοχώρησε σφόδρα το ΠΑΣΟΚ, που είχε ορίσει ήδη εκπροσώπους στο φόρουμ και ξέμεινε σα νύφη εγκαταλελειμμένη στα σκαλιά του Λουμπαρδιάρη.
«Μπρος στην εκκλησιά / μια ακόμη μαχαιριά θέλεις να μου δώσεις», θα έλεγε τραγουδιστά ο Μάκης, σε αντίθεση με τους κύκλους του Βενιζέλου, που δήλωσαν σε πεζό λόγο ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. κάνει ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δήλωσαν αυτά οι κύκλοι του Ευάγγελου, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, είναι διαμέτρου Ισημερινού, διότι προφανώς δεν είχαν διαβάσει τη δήλωση του Λυκούδη, με την οποία καλούσε τους δικαστές «να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με ισορροπία και σωφροσύνη, που θα παίρνει υπόψη της και τις δυσκολίες που περνάει η χώρα». Τους καλούσε δηλαδή να αφήσουν τη ΔΕΗ να εισπράττει ανενόχλητη το χαράτσι, αποδεικνυόμενος Στουρναρικότερος του Στουρναρέως.

Αν είχε διαβάσει τη δήλωση Λυκούδη, ο Βενιζέλος θα καταλάβαινε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. αρνείται τον διάλογο, όχι επειδή θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή θέλει να αρπάξει από τα νύχια του ΠΑΣΟΚ το νεοφιλελεύθερο κέντρο, συνεταιριζόμενη ενδεχομένως με τη ΡΙΚΣΣΥ, την Π80, την Κ40 και άλλες οργανώσεις με ονόματα που παραπέμπουν σε σκυλίτσες και βομβαρδιστικά. Συνεταιριζόμενη απαξάπαντος και με τους προτζεκτάκηδες καθηγητές που σιτίζονται στου Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, προωθώντας την ενότητα της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να την προσφέρουν την κρίσιμη στιγμή πεσκέσι στον Σαμαρά.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι στην ίδια κυβέρνηση, εξοντώνουν παρέα την κοινωνία και δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ρημαδιασμένο φόρουμ διαλόγου; Αγαπητέ ψάλτη, που απορείς και βήχεις, άλλο η δουλειά και άλλο η διασκέδαση, μπορεί δηλαδή να ανέχεσαι τον διπλανό σου στον τόρνο, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι θα τον καλέσεις και στο σπίτι σου. Ιδίως δε αν φοβάσαι ότι μπορεί να φέρει μαζί και την ερωμένη του, την εξωλεστάτη και φιλήδονη Λίστα Λαγκάρντ.
AΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: