Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Βγήκε σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο

“ Τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών έπιασαν δουλειά, λίγο πριν τις μεγάλες αποκαλύψεις για το πάρτι που είχε στηθεί ”
Αν ρωτήσει κάποιος τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το τραπεζικό ρεπορτάζ σε ποια κατάσταση βρίσκονται στην παρούσα συγκυρία οι τραπεζίτες η απάντηση θα είναι η εξής: «Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης». Βέβαια οι … τραπεζικοί συντάκτες αυτό που συζητούν στα δημοσιογραφικά γραφεία δεν θα το γράψουν ποτέ, δεν θα το δημοσιοποιήσουν. Κάθε άλλο. Η εγκατάσταση των επιτρόπων στις ελληνικές τράπεζες ισοδυναμεί με εκχώρηση των ...τραπεζικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στους δανειστές και με υποβάθμιση των Ελλήνων τραπεζιτών από «αφεντικά» σε υπαλλήλους στις ίδιες τους τις τράπεζες. Κάπου εδώ και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν το πάρτι των τελευταίων ετών τελειώνει. Τέρμα οι «τυφλές» δανειοδοτήσεις, τέρμα οι χωρίς αντικειμενικά κριτήρια διαφημίσεις σε ΜΜΕ τα οποία … «παίζουν» σκληρά τα συμφέροντα των τραπεζιτών και πολλά άλλα κακώς κείμενα. Κυρίως τέρμα το πάρτι.
Οι εξελίξεις δημιουργούν πανικό, όχι μόνο στους ίδιους τους τραπεζίτες, αλλά σε ολόκληρο το λόμπι το οποίο έχει «στηθεί» και έχει λειτουργήσει σε βάρος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δημοσιογραφίσκοι, οι οποίοι ετεροπροσδιορίζονται από τα τραπεζικά συμφέροντα, αναλυτές, οικονομολόγοι και πάσης φύσεως αεριτζήδες, ακόμη και χρεοκοπημένοι μιντιάρχες που περιμένουν δάνεια για να συνεχίσουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή του τόπου και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη διαμορφώνοντας την άποψη και τα κριτήριά της αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι «χάνεται» και η προνομιακή σχέση που είχαν μέχρι σήμερα με το τραπεζικό σύστημα δεν θα τους αποδίδει στο μέλλον, όλα εκείνα τα οποία απέδιδε η σχέση του τραπεζο – μιντιακού συμπλέγματος συμφερόντων που λειτουργούσε με τρόπο παρασιτικό.

Προεκλογικά το λόμπι της τραπεζοκρατίας, με την ευρεία έννοια, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συγκροτούν σήμερα την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσηςι τους φετιχιστές του ευρώ. Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εξαπέλυσε εμμέσως ή άμεσα επιθέσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι και καταγγελίες υπήρξαν από τραπεζικούς υπαλλήλους, ότι κάποιοι προϊστάμενοί τους σε συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τους απειλούσαν ότι αν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιζόταν κυβέρνηση της Αριστεράς οι τράπεζες θα έκλειναν και οι υπάλληλοι θα έμεναν χωρίς δουλειά. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, δηλαδή «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, έγινε ένας άνθρωπος των τραπεζιτών, ο Γιάννης Στουρνάρας. Πριν από οτιδήποτε άλλο η κυβέρνηση έσπευσε να ξεπουλήσει την Αγροτική Τράπεζα στην τράπεζα Πειραιώς, ενώ το φθινόπωρο κυριάρχησε η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και τα τραπεζικά deals.

Όμως, οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται κατόπιν της διαπραγμάτευσης της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση δεν ευνοούν τελικά τους Τραπεζίτες. Δηλαδή τους ντόπιους τραπεζίτες, για τους οποίους η ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει νέες δυνατότητες να δανειοδοτούνται στο μέλλον, τοποθετώντας στα θησαυροφυλάκιά τους τα χρήματα των δανειστών, τα οποία βέβαια δεν προορίζονται ούτε για τον ελληνικό λαό, ούτε για την πραγματική οικονομία. Ούτε η πρόχειρη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Eurogroup και η οποία συνιστά ευκαιρικό συμβιβασμό ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη Γερμανία τους ευνοεί. Αν η χώρα είναι βατράχι, τότε οι τραπεζίτες είναι μικροσκοπικά τσιμπούρια που ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού. Ακόμη και ο Στουρνάρας, ο οποίος πρέπει να λογοδοτεί στο ανώτατο διευθυντήριο της Τρόικας, δεν μπορεί να τους βοηθήσει και αυτό φάνηκε στην τελευταία συνάντηση που είχαν και η οποία δεν πήγε και τόσο καλά για τους τραπεζίτες. Αυτό το οποίο έμεινε ως εντύπωση είναι ότι "ο Γιάννης Στουρνάρας έριξε πόρτα στους τραπεζίτες". Και ενώ μέχρι αυτές τις εξελίξεις οι τραπεζίτες και η διαπλοκή βεβαίως – βεβαίως αποτέλεσαν εκφραστές και στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής, η οποία καταστρέφει τον ελληνικό λαό, σήμερα ενεργοποιούν τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς που διαθέτουν, τους μηχανισμούς προπαγάνδας, εξαπολύοντας επιθέσεις στην Τρόικα (!!!). Τα πλήγματα που δέχονται οι τραπεζίτες ενεργοποίησαν τα λεγόμενα "θεσμικά" ΜΜΕ, τα οποία ξεκίνησαν να εξαπολύουν επιθέσεις σε βάρος των δανειστών, φθάνοντας στο σημείο να αποκαλούν ακόμη και "ξεφτιλισμένους" τους Ευρωπαίους. "Τι άλλο θα δούμε" αναφώνησε κάθε νοήμων άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, η οποία έχει μετατραπεί σε γερμανική αποικία.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, είναι το πρόσφατο άρθρο ενός εκ των κορυφαίων διακινητών των απόψεων της ντόπιας τραπεζοκρατίας, ο οποίος (για λογαριασμό άλλων βέβαια) εξαπέλυσε επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και στην Τρόικα … καταγγέλλοντας ότι η «Η Τρόικα θα είναι ο επόμενος μεγάλος διαπλεκόμενος της ελληνικής οικονομίας». Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν οι διακινητές των απόψεων των τραπεζιτών ότι « Η νέα Ελλάδα θα είναι χειρότερη, εξαρτημένη, αποδεκατισμένη, καθοδηγούμενη. Η νέα Ελλάδα θα είναι μια χώρα ζόμπι». Με άτεχνο τρόπο πάνε να ψελλίσουν κάτι για μυστικές υπηρεσίες και Χρυσή Αυγή (αυτό είναι άλλο σπορ) και υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (άκουσον – άκουσον) συναλλάσσεται με τον τραπεζικό κολοσσό, με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα κολοσσό (άκουσον – άκουσον) την Goildman Sachs. To Periodista διαβεβαιώνει τους αναγνώστες του ότι τόσο στην πλατεία Κουμουνδούρου, όσο και σε κύκλους που διασυνδέονται με την Goldman Sachs, όταν ετέθη, για λόγους δημοσιογραφικής έρευνας και ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο θέμα η απάντηση υπήρξε η εξής μία: Αύθονο γέλιο και με διάρκεια. Ο διακινητής των απόψεων των τραπεζιτών προχωρά μάλιστα και ένα βήμα ακόμη στο σενάριό του «Ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός που προσπάθησε στο παρασκήνιο να ενοχοποιήσει και απαξιώσει τραπεζίτες του ιδιωτικού τομέα με στόχο το μεγάλο σχέδιο;Ποιος ήταν αυτός ο μηχανισμός που χρησιμοποίησε μυστικές υπηρεσίες, εισαγγελείς και ελληνική αστυνομία για να απαξιώσει τραπεζίτες;».

Οι ... καημένοι οι τραπεζίτες, οι οποίοι τα έχουν δώσει όλα (… τα χρήματα) για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα, έχουν πέσει θύματα σκοτεινών μηχανισμών. Και το κορυφαίο το οποίο γράφει ο διακινητής των απόψεων των τραπεζιτών είναι ότι όλα αυτά τα οποία «αποκαλύπτει» δεν είναι εκτιμήσεις αλλά προϊόντα «πληροφοριών από πηγές που συμμετέχουν στην πολιτική και οικονομική εξουσία και βλέπουν τα επερχόμενα δεινά». Για να είμαστε δίκαιοι οι πηγές υπάρχουν. Δεν καταλάβατε ακόμη ποιες είναι; Στο συγκεκριμένο άρθρο του διακινητή των απόψεων των τραπεζιτών, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα κατευθυνόμενης πληροφόρησης, το γενικό νόημα είναι το εξής: Μια χαρά ήταν η διαπλοκή μέχρι σήμερα. Φταίει το πολιτικό σύστημα και όχι οι ντόπιοι τραπεζίτες. Οι τρόικα ήταν καλή όσο δεν ενοχλούσε τους τραπεζίτες. Μην κρατικοποιείται τις τράπεζες.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμη πολλά. Το αφήνουμε εδώ προς το παρόν. Θα συνεχίσουμε αργότερα. Η περίοδος που ακολουθεί είναι περίοδος αποκαλύψεων. Η ελληνική κοινωνία στις ημέρες που έρχονται, εκτός από τη συντριβή των εργασιακών σχέσεων, το βάθεμα της ύφεσης και την πλήρη και ολοκληρωτική διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, θα παρακολουθήσει το Game Over της διαπλοκής. Η ίδια η Τρόικα θα αποκαλύψει το πάρτι που έγινε, αλλά και το ποιοι ευνοήθηκαν. Η ίδια η Τρόικα, οι δανειστές, θα προχωρήσουν στη διανομή των στοιχείων. Οι ισχυροί εξάλλου "σκοτώνουν" πρώτα τους υποτακτικούς τους.

Προς το παρόν πάρτε μία γεύση για το τι συμβαίνει και το τι θα ακολουθήσει ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: