Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χαμάς: Καμία παραχώρηση, μόνο ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, απέκλεισε οποιαδήποτε παραχώρηση σχετικά με τη διεκδίκηση των εδαφών στο πλαίσιο ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. «Η αντίσταση είναι απαραίτητη για να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας. Όλες οι άλλες μορφές πάλης, πολιτική, διπλωματική, νομική κ.α. είναι χωρίς νόημα αν δεν αντισταθούμε», δήλωσε ενώπιον περισσότερων από 100.000 Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας για να ακούσουν την ομιλία του στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Χαμάς.
«Η Παλαιστίνη είναι η γη και το έθνος μας από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό, από το βορά ως το νότο και δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε μέτρο, ούτε ένα κομμάτι από αυτήν», τόνισε.
«Πολεμάμε τους σιωνιστές, όχι τους Εβραίους. Πολεμάμε αυτούς που κατέλαβαν τη γη μας, ανεξάρτητα από τη θρησκεία. Το ανεξάρτητο κράτος θα είναι ο καρπός της αντίστασης μα, όχι οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε εν μέσω αποθέωσης από τους συγκεντρωμένους.
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την νομιμότητα της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και άρα το Ισραήλ δεν θα αποκτήσει ποτέ νομιμοποίηση όσος καιρός κι αν περάσει» υπογράμμισε ο Μεσάαλ, ο οποίος πραγματοποιεί από την Παρασκευή την επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας.
Επιπλέον ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) θα πρέπει να ενωθεί γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα. «Είμαστε μία μόνη Αρχή και αναφορά μας είναι ο PLO, την ενότητα της οποίας επιθυμούμε» σημείωσε ο Μεσάαλ, κάνοντας άνοιγμα στον PLO, καθώς η Χαμάς δεν είναι μέλος του

Διαβάστε επίσης: Τη Γάζα επισκέφτηκε για πρώτη φορά ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς
Τέλος, ο Μεσάαλ δεσμεύθηκε να απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους που κρατούνται στο Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι ισλαμιστές μαχητές θα προσπαθήσουν να απαγάγουν Ισραηλινούς στρατιώτες ώστε να τους χρησιμοποιήσουν στις διαπραγματεύσεις.
Το Ισραήλ άφησε πέρυσι ελεύθερους 1.027 Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ενός Ισραηλινού στρατιώτη που είχε απαχθεί από Παλαιστίνιους το 2006 και έκτοτε κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.
«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ελευθερώσουμε τους κρατούμενους. Ο τρόπος που πετύχαμε την απελευθέρωση των κρατούμενων στο παρελθόν είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσουμε για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων», τόνισε.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: