Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κυρίαρχος ο Τσίπρας, ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός μαζί ετοιμάζονται για να φέρουν την αριστερή διακυβέρνηση. Αυτή η διακυβέρνηση θα είναι του λαού”
Periodista
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν επίσημα από την Κουμουνδούρου το απόγευμα της Τρίτης, καταγράφουν τους συσχετισμούς δυνάμεων που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δύο τάσεων: της ηγετικής ομάδας (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο), η οποία συσπειρώνεται γύρω από το πρόσωπο του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της μειοψηφούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εκφράζεται από τηνΑριστερή Πλατφόρμα. Το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 74% και η Αριστερή Πλατφόρμα 26%.

Εκείνο το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες, όταν ήταν πλέον ορατό ότι θα καταγραφόταν η εσωκομματική αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα παπαγαλάκια του κατεστημένου διαπίστωναν «έκπληκτα» ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μειοψηφούσα τάση. Αλήθεια πρώτη φορά σε ένα μεγάλο κόμμα, σε ένα εν δυνάμει κόμμα εξουσίας ή σε ένα κόμμα εξουσίας υπάρχουν εσωκομματικές τάσεις και μάλιστα αντιπολιτευόμενες; Στο ΠΑΣΟΚ όσο ήταν ισχυρό δεν υπήρχε εσωκομματική αντιπολίτευση; Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε; Τα παπαγαλάκια έγραφαν τις προηγούμενες ημέρες "Κυριαρχία Τσίπρα, αλλά και εσωκομματική αντιπολίτευση". Πρόκειται για τα ίδια κέντρα "πληροφόρησης", τα οποία έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προηγούμενες μήνες για το ... φαινόμενο των συνιστωσών. Τώρα φαίνεται ότι ανησυχούν. Η πραγματικότητα είναι μία: το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί πλέον. Η έννοια της πολυτασικότητας δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως στοιχείο υπονόμευσης του αντικειμενικού σκοπού και του στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος δεν είναι άλλος από την Αριστερή διακυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την χώρα και το λαό μας στην έξοδο από την κρίση. Πρέπει να καταστεί αντιληπτό μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έννοια της πολυτασικότητας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως σύνδρομο εμμονής με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει πίσω του τη μηχανιστική αναπαραγωγή των συσχετισμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλύτερα από όλους οι μειοψηφούσες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, οι οποίες έχουν χρέος όχι να ναρκοθετήσουν την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εφόσον καθιστούν δηλωτική την ύπαρξή τους ως εσωκομματικός πόλος, να ασκήσουν δημιουργική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας και παρά την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν καθεστώς ελεγχόμενης σύγκρουσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παγιώνει την κυριαρχία του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παύει να είναι μία σύμπραξη συνιστωσών και πλέον ετοιμάζεται μαζί με το λαό να κάνει το άλμα – πρόκληση. Πρώτος σταθμός (αν μέχρι τότε ο πρωθυπουργός που καταρρέει, Αντώνης Σαμαράς δεν προσφύγει στις κάλπες) θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρός και η ηγεσία του επιτυγχάνει τον σταδιακό μετασχηματισμό του κοινωνικού ρεύματος που εκφράστηκε με όχημα την Αριστερά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σε πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι εξελίσσεται σε στιβαρό και οργανωμένο πολιτικό φορέα, ο οποίος διατηρεί την πολυφωνία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά παύει να είναι Βαβυλωνία.

Αντικειμενικός σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτιστη επιδίωξη της είναι η αυριανή Αριστερή διακυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα και το λαό μας σε ασφαλή έξοδο από την κρίση. Να οδηγήσει τους Έλληνες στην προκοπή και στην ευημερία. Να οδηγήσει την Ελλάδα στην παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός μαζί ετοιμάζονται για να φέρουν την αριστερή διακυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Αριστεράς, η αυριανή αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η κυβέρνηση του λαού
Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: