Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σε πολιορκία η κυβέρνηση

“ Το κύριο άρθρο της Αυγής ”
Ένα καυτό πενθήμερο αντιμετωπίζει η δικομματική συγκυβέρνηση, που, εγκλωβισμένη στην καλή "μαθητεία" της υπό την Μέρκελ και τις εξοντωτικές συνταγές της τρόικας, συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή. 
Σήμερα, με την πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία, την οποία προκήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις και οι μαζικές κινητοποιήσεις που απαντούν στις μαζικές απολύσεις με τις οποίες το απερίγραπτο δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου επιδιώκει να "εξευμενίσει" τον Μολώχ του νεοφιλελευθερισμού. Το φετινό καλοκαίρι ξεσκεπάζει εντελώς τις άγριες επιδιώξεις εξόντωσης των εργαζομένων με τις εντολές από την τρόικα, που υλοποιεί όπως - όπως η παραπαίουσα συγκυβέρνηση.

Μπροστά στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, άκρως ανήσυχη η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, επιχειρεί να μοιράσει καθρεφτάκια στους "ιθαγενείς" που απολύονται στο όνομα της "κινητικότητας" και να συγκρατήσει τις όποιες διαφωνίες στην κοινοβουλευτική "πλειοψηφία" ώστε να ξεπεράσει το τωρινό κύμα κοινωνικής οργής.

Μοναδική φροντίδα του κυβερνητικού επιτελείου είναι η ψήφιση του περιβόητου πολυνομοσχεδίου αύριο βράδυ στη Βουλή, προσφέροντας "μπαλώματα" και "διορθωσούλες" που σερβίρονται μόνο για προσωρινό "χάπι" κι όποιος το "πάρει".

Σαμαράς - Βενιζέλος και τα όποια δεκανίκια τους επείγονται να δώσουν νέες "εξετάσεις" στον γκαουλάιτερ Σόιμπλε, που καταφθάνει μεθαύριο στη χώρα μας, και άλλη μια φορά υποτιμούν την αναπτυσσόμενη ενωτική, αγωνιστική, πολύχρωμη δυναμική της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας, που συγκεντρώνει δυνάμεις και ετοιμάζεται να τελειώσει τέτοιες πολιτικές και κυβερνήσεις.

Όταν καθ' υποτροπή σπέρνεις τον όλεθρο και τον τρόμο σε διάφορες ομάδες και "εστίες" εργαζομένων, έχοντας ήδη στο "ενεργητικό" σου πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τότε τίποτα δεν σε σώζει από την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίνησε προ πολλού. Όταν ισοπεδώνεις ό,τι απέμεινε από κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και με, πολυνομοσχέδιο - σκούπα, προσπαθείς άλλη μια φορά να συνεχίσεις με κοινοβουλευτικό εκβιασμό, έχεις... ξεφύγει πολύ.

Οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν δουλειά), οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι κ.ά. συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και με την ενότητα, τη δυναμική και την αντοχή τους, ναι, αποτελούν απειλή για Σαμαρά - Βενιζέλο και φέρνουν πιο κοντά την πολιτική ανατροπή τους, για να αλλάξει πορεία ο τόπος μας.
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: