Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δραγασάκης - Ζαρούλια: Ιδού τα δύο άκρα

“  Η πρέπουσα απάντηση είναι η απόλυτη περιφρόνηση των συκοφαντών και, στο κάτω-κάτω, αν κάποιοι προτιμούν τη Ζαρούλια από τον Δραγασάκη, να πάρουν αυτοί τη Ζαρούλια και να κρατήσουμε εμείς τον Δραγασάκη. ”
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Να πάρουμε το βίντεο με όσα είπε η χρυσαυγίτισα Ζαρούλια χθες και προχθές στη Βουλή και με όσα της απάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης και να το δείχνουμε τρεις φορές την ημέρα στον Σαμαρά, στον Κεδίκογλου, στον Λαζαρίδη, στον Κεφαλογιάννη, στον Βενιζέλο, στην Χριστοφιλοπούλου, στον Μπίστη, στον Ψαριανό. Να το δείχνουμε στον Πρετεντέρη, στον Κασιμάτη, στον Μανδραβέλη και στους πρώην κεντροαριστερούς και νυν υπερδεξιούς καθηγητές που σιτίζονται στα πρυτανεία του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου. Στη Σώτη Τριανταφύλλου, στον Χωμενίδη, στον Χειμωνά και στις άλλες συγγραφικές μετριότητες που έχουν πιάσει μετερίζι στη Lifo, την Athens Voice και στο Protagon.


Να το δείχνουμε το βίντεο στους αναίσχυντους που είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε χονδροειδώς είτε με στοχαστική καλλιέπεια, τολμούν να παρομοιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή. Το κόμμα της Ζαρούλια, που ξέρναγε από το βήμα της Βουλής μίσος και χυδαιότητα, με το κόμμα του Δραγασάκη, που προσπαθούσε από το προεδρείο να υπερασπιστεί το σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, την ανθρωπιά. Ξερνούσε χολή η Ζαρούλια και κάποια ακροδεξιά σούργελα από τα έδρανα της Ν.Δ. χασκογελούσαν με ικανοποίηση, επειδή το ναζιστικό κτήνος ξεστόμιζε αυτά που οι ίδιοι ως εκπρόσωποι κόμματος εξουσίας δεν τολμούν να ξεστομίσουν.

Η θεωρία των δύο άκρων είναι ένα χυδαίο και αποκρουστικό σόφισμα που έχει επινοήσει το καθεστώς, για να εξολοθρεύσει τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ως μια γκεμπελίστικη ξιφολόγχη, που μόνο με τα σπαθιά του λόγου, που θα 'λεγε κι ο Καββαδίας, μπορεί να αποκρουστεί ούτε κυριλέ αναλύσεις, ούτε συνεχείς αναφορές στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Είτε στη Βουλή είτε στα τηλεοπτικά πάνελ, είτε στα ραδιόφωνα είτε στις εφημερίδες, είτε στα σάιτ είτε στα καφενεία, οπουδήποτε ακουστεί ή γραφτεί έστω και υπαινιγμός περί ομοιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ με τους ναζιστές δολοφόνους, η αντίδραση θα πρέπει να είναι σφοδρή και ακαριαία.

Να το ξεκόβουμε ευθύς εξαρχής, να μην μπαίνουμε καν στη συζήτηση, να αποκαλύπτουμε αυθωρεί ότι οι θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων εκπροσωπούν ένα σύστημα που καταφεύγει στην προπαγάνδα, για να αποκοιμίσει τους πολίτες και να τους ξεζουμίσει μέχρι τελικής πτώσεως. Ότι ο στόχος τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή, το πολύ-πολύ να τη θεωρούν παράπλευρη απώλεια, αλλά η Αριστερά, η μόνη δύναμη που μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία τους.

Η πρέπουσα απάντηση στους συκοφάντες είναι αυτή που δόθηκε στον Πρετεντέρη, όταν τόλμησε να παρομοιάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη. Η πρέπουσα απάντηση είναι η απόλυτη περιφρόνηση των συκοφαντών και, στο κάτω-κάτω, αν κάποιοι προτιμούν τη Ζαρούλια από τον Δραγασάκη, να πάρουν αυτοί τη Ζαρούλια και να κρατήσουμε εμείς τον Δραγασάκη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr
via peridista

Δεν υπάρχουν σχόλια: