Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Είμαστε μία ευτυχισμένη ατμόσφαιρα!

Της Ν. Α. Παπουλάκου
Τελικά αποδεικνύεται και για τους πλέον ''δύσπιστους'' ότι ο ''καβγάς ήταν για το πάπλωμα'' !... 11.326 νέες προσλήψεις συμβασιούχων επίκεινται και φυσικά με μισθό 490 euro καθαρά μηνιαίως και κάτω των 25 ετών με 427 euro καθαρά.!...
Δημιουργήσαμε δηλαδή άνεργους για να τους προσλαμβάνουμε με συμβάσεις μηνών, με ψίχουλα αποδοχές και μειωμένα δικαιώματα ... να πως πατάσσεται λοιπόν η ανεργία, μην είμαστε και αχάριστοι ε; Εκ περιτροπής θα μπορούν να δουλεύουν όλοι με ένα χαρτζιλίκι, αρκεί ο δείκτης της ανεργίας να φαίνεται πως κατεβαίνει!
Παράλληλα ακούγονται διάφορα για νέες μειώσεις σε συντάξεις και επικουρικά ... ε μια δυο μειώσεις ακόμη και τα μεν επικουρικά θα εξαφανισθούν, οι δε κύριες συντάξεις θα καταλήξουν επικουρικές ! Το ρόλο της επικουρικής θα παίζουν πλέον, τσόντες σε ανύπαρκτο εισόδημα! Παρ' όλα αυτά τα δύσκολα για τον πολίτη, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα!! Αν για ένα μήνα δεν πληρώσετε καμία υποχρέωσή σας, θα έχετε κι εσείς πλεόνασμα! Από τη μια ακούμε πρωτογενές πλεόνασμα, από την άλλη πρωτογενές έλλειμμα, παραμορφωθήκαμε, φτάνει! Η δε εξήγηση περί Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης που λένε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, όπως ειπώθηκε, απόλυτα κατανοητή!Είμαστε μία ευτυχισμένη ατμόσφαιρα! Ο άνεργος ακούει για το πρωτογενές πλεόνασμα και πετάει απ' τη χαρά του! Το ίδιο και ο συνταξιούχος, το ίδιο και ο εργαζόμενος! Οι σαμπάνιες λείπουν για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Η υπογεννητικότητα αυξάνεται, ήδη 17 χιλ. λιγότερες γεννήσεις εφέτος από την προηγούμενη χρονιά! Μια χαρά δηλαδή... οι νέοι φεύγουν στο Εξωτερικό, οι γεννήσεις μειώνονται, οι γέροι μένουν κι αυτός ο τόπος σε λίγα χρόνια θα καταλήξει Χώρα εξαθλιωμένων γερόντων και αλλοδαπών! Και η τάξη των Κεφαλαιούχων που θα επωφελείται από την όλη κατάσταση! ΄Ηδη ακούγονται τα κέρδη που απεκόμισαν από την κρίση και αυτό θα συνεχιστεί! Δεν έχει σημασία αν θάψουμε έναν λαό, σημασία έχει να παραμείνει η Χώρα στο χάρτη της Ευρώπης, ανεξαρτήτως πληθυσμού και βιωσιμότητας πολιτών! Οι ολίγοι / αρκετοί πλουτοκράτορες αρκούν και εργατικά φθηνά χέρια υπάρχουν, τι στο καλό μαζέψαμε τόσους μετανάστες, να μην αξιοποιηθούν; ΄Ολα καλά σχεδιασμένα για την ''επιτυχία''!!

Κάποτε ανοίγαμε το γραμματοκιβώτιο με χαρά να βρούμε κάποιο γράμμα, τώρα σε πιάνει τεταρταίος πυρετός όταν το ανοίγεις... λογαριασμοί φουσκωμένοι και μόνο λογαριασμοί! Και ως πότε θα μπορεί κανείς να τους πληρώνει; Και λίγες οικονομίες να είχε κάποιος στην άκρη, σε λίγο θα τελειώσουν κι αυτές! Και μετά τι; ... η πλήρης κατάρρευση του ατόμου, η πλήρης εξαθλίωση! Μόνο η ΔΕΗ αντιπροσωπεύει το σύγχρονο μισθό των 300- 400 Ε. Σε ποια πραγματικότητα ζουν όλοι αυτοί που αποφασίζουν; ΄Αραγε πλήρωσαν ποτέ λογαριασμούς από τη δική τους τσέπη για να καταλάβουν πόσα χρειάζεται κάποιος για να ζήσει αντιμετωπίζοντας τις βασικές του ανάγκες μόνο;

Το θέμα είναι ότι εάν επρόκειτο για κάτι περιστασιακό, δεν θα χρειαζόταν η αναίρεση και ανατροπή όλων των δικαιωμάτων, εργασιακών σχέσεων κλπ. ΄Ετσι όπως εφαρμόζονται όλα, δεικνύουν μελετημένο προγραμματισμό και μονιμότητα των ''αλλαγών'' με πρόσχημα την κρίση! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού άλλωστε! Καμία υπόσχεση για επαναφορά των όσων αφαιρέθηκαν! Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε λίγο θα είναι χαμηλά αμειβόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ! Δε πα να δούλεψες 37-40 χρόνια και να πλήρωνες γερά τα Ταμεία, κύρια και επικουρικά για να έχεις μία καλή σύνταξη; Ξέχασε το! Θα παίρνεις αυτά που έπαιρνε κάποιος με τα μισά και πιο κάτω χρόνια εργασίας και με καταβολή χαμηλών εισφορών!

Ισότητα αυτό είναι! ΄Ολοι στην πείνα κι όποιος αντέξει! Πάντως πλεόνασμα έχουμε, μπορούμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί!! Α και μην ξεχάσουμε το Λογιστή μας να ασχοληθεί με όλα αυτά που μας ζητούν ηλεκτρονικά! Ευνοήθηκε κι ένα επάγγελμα ... τώρα από ποιον θα πληρώνεται, θα δείξει!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε, παραδόξως έχει αποθάνει ήδη, η δε υπομονή λένε πως εξαντλείται γρήγορα ... αντιθέτως απεδείχθη πως έχουμε γαϊδουρινή υπομονή! Καταρρίψαμε όλα τα ρεκόρ λοιπόν, καλή μας δύναμη στη συνέχεια!

RedWire

Δεν υπάρχουν σχόλια: