Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αιματηρή έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης είναι το θύμα της βομβιστικής ενέργειας που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, στον 7ο όροφο του υπουργείου στην λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου 4, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη.
Το θάνατο του υπασπιστή του επιβεβαίωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης. "Έχασα ένα φίλο, έναν πολύτιμο συνεργάτη και πατέρα δύο παιδιών" δήλωσε ο υπουργός. "Αυτοί που τον δολοφόνησαν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ενάντια στην τρομοκρατία", συμπλήρωσε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, ότι η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του.

Από την Αστυνομία αυτή τη στιγμή ερευνάται πως μπήκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο και έφθασε μέχρι τον 7ο όροφο.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η βόμβα ήταν μέσα σε δέμα το οποίο προοριζόταν για τον υπουργό, αλλά το άνοιξε ο υπασπιστής του, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: