Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ποια είναι η Moody’s που μας υποβάθμισε.

* Εταιρεία εξυπηρέτησης (και εξασφάλισης) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που αξιολογεί (αποδεδειγμένα) κατά... παραγγελία!
Πάνω που η ‘Τρόικα’ του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) διαπίστωνε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι λίγο καλύτερη από ότι την περίμεναν, την ίδια στιγμή, με αστραπιαία κίνηση, η Moody’s έριξε τα ελληνικά ομόλογα στη κατηγορία των ‘σκουπιδιών’ (junk). 
Ο σκοπός είναι απλός και προφανής.Μέσω του καίριου πλήγματος στις ελληνικές τράπεζες (προκειμένου να δανειστούν από την ΕΚΤ πληρώνουν καπέλο άλλο ένα 5%) διευκολύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο την πορεία της Ελλάδας προς την πτώχευση, καταφέρνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην ΕΕ και το Ευρώ.Μήπως έχουμε πολύ φαντασία;

Καθόλου για όσους ξέρουν τι ακριβώς είναι η αμερικανική εταιρία Moody’s η οποία κατά κύριο λόγο ανήκει στην Berkshire Hathaway του πολύ γνωστού Αμερικανού πάμπλουτο επιχειρηματία Warren Buffet.Η Moody’s κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Το άλλο 40% ανήκει στην Standard & Poor’s.Τώρα κρατηθείτε.Ξέρετε πως η Moody’s αξιολόγησε την Lehman Brother's πριν αυτή καταρρεύσει;Την αξιολόγησε ως υπεράριστη δίνοντας της την ανώτατη βαθμολογία ‘Aaa’. Και αμέσως μετά κατέρρευσε.Ξέρετε τι έκανε η Moody’s κατά τη διάρκεια της κρίσης των ακινήτων στην Αμερική; Απέλυε όποιο στέλεχός της προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή (Επιτροπή McClatchy).Είναι λοιπόν δυνατόν κάποιοι αναλυτές υπάλληλοι της Moody’s που δεν λογοδοτούν πουθενά, που δεν εκλέγονται και που κρίνουν όπως αυτοί θέλουν, να έχουν την δύναμη να εξυψώνουν ή να ρίχνουν στα τάρταρα και να καταστρέφουν ολόκληρα κράτη;

Ναι είναι δυνατόν αφού ο μόνος σκοπός τους είναι να βοηθούν τους πελάτες της Moody’s να πλουτίσουν. (ή καλύτερα… και να πλουτίσουν)Τώρα το ποιοι είναι οι ‘πελάτες’ της Moody’s που έχουν όφελος από την καταστροφή της χώρας μας και της ΕΕ ε… αυτό το αφήνουμε στη φαντασία σας.
Πηγή:http://www.elora.gr/portal/
kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: