Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γιατί κάποιοι αρνούνται να διαβούν το στενό της λήθης!!...

«Αποδεχόμαστε τη μαρξιστική μέθοδο ανάλυσης των φαινομένων χωρίς να είμαστε δογματικοί»...
Ανδρέας Γ.Παπανδρέου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εργατικός Καπιταλισμός

Ένας τίτλος για προβληματισμό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;;
Πολλά χρόνια τώρα αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία είναι ακατανόητο και η αναφορά γίνεται για τα θέματα των συνταξιούχων και γενικότερα για το ασφαλιστικό σύστημα που νοσεί και αιμοραγεί καθημερινά απειλώντας συντάξεις ανθρώπων που μετά από πολλά χρόνια κοπιαστικής ερργασίας τείνει να τιναχτεί στον αέρα από τις κακόβουλες ενέργειες των περισσότερων πολιτικών που δεν έβαλαν το μαχαίρι στο κόκκαλο για να το εξυγιάνουν.
Μήπως όμως ήρθε η ώρα στο κρίσιμο αυτό σημείο της κρίσης να σκεφτούμε λογικά και το εξυγιάνουμε απαιτώντας την λύση του άμεσα;;;
Πάνω από όλα πρέπει να σκεφτούμε σαν ενεργοί πολίτες πολίτες μακριά από κάθε κομματική ταυτότητα ή σκοπιμότητα. προτάσσοντας ως μείζον εθνικό ζήτημα. Είναι το ευαίσθητο κοινό σημείο επαφής των απανταχού εργαζομένων είτε ιδιώτες είτε επαγγελματίες είτε δημόσιοι είτε αγρότες.
Αν σκεφτείτε τα υπερκέρδη των τραπεζών που προέρχονται από τον δανεισμό του κάθε καταναλωτή που παίρνει κάποιο δάνειο είτε στεγαστικό είτε καταναλωτικό είτε πιστωτική κάρτα γιατί αυτά τα υπερκέρδη να μην ήταν υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος;;;
Τι σημαίνει αυτό....απλά ο εναίος ασφαλιστικός φορέας ο οποίος δανείζει τα χρήματα στους καταναλωτές και τα κέρδη κατανέμονται στον κάθε αφαλιζόμενο ανάλογα με την συνεισφορά του στο ασφαλιστικό σύστημα.
Αναφέρω τέσσερα παραδείγματα ποσών στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα για να καταλάβουμε το μέγεθος του
200euro Χ 12μήνες Χ 35 έτη=84000 euro
150euro X !2 μήνες Χ 35 έτη=63000 euro
100 euro X 12 μήνες X 35 έτη=42000 euro
50 euro X 12 μήνες Χ 35 έτη= 21000 euro
Αν λοιπόν αυτά τα χρήματα μπορεί να τα δανείζεται ο κάθε καταναλωτής με επιτόκια σταθερά στεγαστικά 4%, καταναλωτικά 7%, πιστωτική κάρτα 10% ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα;;; Θα είχαμε υπερκέρδη της τάξεως των τραπεζών.
Στο σύστημα αυτό μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και ο άνεργος που για οποιοδήποτε λόγο έχασε την δουλειά του αλλά παίρνει ταμείο ανεργίας και θα επιθυμούσε να μην χάνει το δικαίωμα της εισφοράς στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα.
Μην ξεχνάτε ότι ο ΑΜΚΑ είναι ένα πολύ καλό εργαλείο τόσο για την υγειονομική του περίθαλψη που μέσα σε αυτόν καταγράφονται φάρμακα θεραπείες κ.λ.π. αλλά παράλληλα και οι οικονομικές καταβολές.
Επί της ουσίας αιμοδότης ο ασφαλισμένος αλλά και διαχειριστής ο ασφαλισμένος και μακριά από κάθε κακόβουλη ενέργεια οιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.
Η εγγύηση για τα χρήματα που δανείζεται ο κάθε ασφαλισμένος τα χρήματα που καταβάλει για τις ασφαλιστικές εισφορές
Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξ ορισμού ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!