Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΜRB: Πρώτο κόμμα η "αδιευκρίνιστη ψήφος"

Απογοήτευση, απαισιοδοξία, έλλειψη εμπιστοσύνης έως και απόρριψη του πολιτικού συστήματος καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, οχτώ μόλις μήνες μετά τις εκλογές και στη σκιά των αποφάσεων για την οικονομία, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Πρώτο κόμμα η "αδιευκρίνιστη ψήφος" και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο "κανένας". Εκτοξεύονται τα ποσοστά των πολιτών που βλέπουν χρεοκοπία της χώρας.
Το 91% των πολιτών βλέπουν "άσχημα" τα πράγματα, το 73,5% εκτιμά ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση άσχημα τα πράγματα και ίδιο ποσοστό απαντά ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες.
Η ανασφάλεια και ο φόβος των πολιτών φαίνεται και από την απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από την κυβέρνηση το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα αποφύγει την πτώχευση εκτοξεύεται στο 52,6% απο 34,5% πριν από 4 μήνες.
Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8 μονάδες της ΝΔ, ωστόσο "πρώτο κόμμα" αναδεικνύεται η "αδιευκρίνιστη ψήφος" που απογειώνεται από το 12 στο 31%!!!. Είναι επίσης χαρακτηριστικό της απογοήτευσης απο το πολιτικό σύστημα συνολικά, ότι κανένα μικρό κόμμα δεν αυξάνει τα ποσοστά του, ενώ οι αρνητικές γνώμες για όλους τους πολίτικους αρχηγούς ξεπερνούν κατά πολύ το 50%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ 28,1%, ΝΔ 20%, ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 4,6%, και ΣΥΝ 3,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 31,4% έναντι 20,7% του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο η πλειονότητα των πολιτών 46,1% εκτιμά ότι ουδείς είναι κατάλληλος.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: